2020.08.08.

Leírhatatlan élmény volt!! Fél év szörnyű kényszer-csend után találkozni Veletek, és újra együtt játszani, - mit "játszani"- dehogy: zenélni, muzsikálni, megőrülni, élvezni a ROCK elképesztő összetartó...

2020.08.08.

Leírhatatlan élmény volt!! Fél év szörnyű kényszer-csend után találkozni Veletek, és újra együtt játszani, - mit "játszani"- dehogy: zenélni, muzsikálni, megőrülni, élvezni a ROCK elképesztő összetartó...

2020.08.07.

 Ami biztos, az a Barba Negra Track KARTHAGO koncert!!!! Egyelőre csak 500 főig van engedélyezve, már nagyon kevés belépőjegy maradt, aki lemarad, az kimarad! :-))) 

Elefántdübörgés

Kalózi rémálom

Már vagy tíz koncerten túl volt a Karthago, amikor 79 nyarán egy kis pihenőt tartottak. Losó szólt, hogy kimegy Ausztriába, mert az akkori élettársának a húga ott tartja az esküvőjét. Mint azóta tudjuk, nem jött vissza. Amikor kiderült, hogy basszusgitáros és énekes nélkül maradt a Karthago, már le volt kötve néhány koncert.

Többek között Kálózon is. Ehhez a helységhez fűződik a zenekar legbotrányosabb fellépése. Indulás előtt a Keletinél találkoztak, akkor tudatosult mindenkiben, hogy nincs ki a teljes csapat. Gidó beajánlott egy muzsikust, aki le tudná basszusozni a bulit, az éneklést meg elosztanák maguk között. Az illető nem volt más, mint Menyhárt "Menyus" János. Képtelennek hangzott az egész, de nem volt mit tenni. Kálózon egy megyei szintű esemény zajlott, amit nem lehetett Sárbogárd melletti kis községbe. Menyus és Gidó hátra ültek, és az út során egy papírlapra felírták a repertoárt, valamint azt, hogy a dalok milyen akkordokból állnak. Tudni kell, hogy Menyus addig soha nem játszott bőgőn, de azt mondta, menni fog Kálózon embertelen tömeg fogadta a bandát. Felpakoltak a színpadra, és elkezdődött a koncert. Menyus a Hammond oldalára ragasztott papírról blattolta a dalokat. Szigeti Feri meg énekelt. Azonban, a harmadik nótánál egy szellő lefújta az odacelluxozott fecnit az orgonáról, és kezdetét vette a dráma. Először A-dúrban nyomtak egy rock and roll sémát, majd E-dúrban és C-dúrban ugyanezt. Egy darabig tapsikolt a közönség, majd egyre ráncosabb homlokkal figyelte az eseményeket. A banda közben vért izzadott. Végre elérkezett a megváltó szünet. Alig hogy lejöttek a színpadról, Szigetit, mint a zenekar vezetőjét behívatták az irodába. A szobában bent ült a megyei párttitkár, a rendőrkapitány, a tanácselnök és még néhány vezető káder. Szigeti "úr"! - szólították meg fölényes gúnnyal Ferit. Úgy véljük, hogy a műsor színvonala nem üti meg azt a mércét, amit egy fővárosi zenekartól el lehet várni, ezért reméljük, nem nehezményezi, hogy a gázsi kifizetéséről, valamint a hátralévő műsor lejátszásától eltekintünk! Szigeti nem nehezményezte, csupán az útiköltség kifizetését említette meg, azt is csak félve, mert szerette volna ép bőrrel megúszni a kínos szituációt. A végén még valamelyik funkcionárius hozzátette: ..Különben sem illik manapság ilyen ócska és elavult orgonával fellépni!" Mondta mindezt Gidó párhetes Hammondjára, amiből kettő ha volt az országban, és még külföldön is nagy számnak minősült, ha valaki ilyenen játszhatott! Erről persze, Szigeti egy szót sem mert ejteni Gidónak, mert az ott őrült volna meg. A zenekar óvatosan lekapkodta a színpadról a motyót, és futólépésben igyekezett az autó felé. A tömeg közben várta a folytatást. Amikor észrevették a menekülést, többen a nyomukba eredtek. Az egyik felbőszült jegytulajdonos elkapta Menyus ruháját és így szólt: Nagyon ismerős vagy nekem, nem te játszol véletlenül a Korálban? Nem - volt a tömör válasz, majd Menyus (a V Moto Rock gitárosa) beugrott a kocsiba, és Szigeti Feri gázt adott.