december 23. hétfő 20:00
Szombathely, Rockkarácsony!!!


2019.11.01.
Ma, november 1.-én este, 21:05 perckor lesz a KARTHAGO 40 éves jubileumi óriáskoncertje az M2Petőfi TV-n!!! Holnap ugyanekkor a második rész!!!!

 Ma, november 1.-én este, 21:05 perckor lesz a KARTHAGO 40 éves jubileumi óriáskoncertje az M2Petőfi TV-n!!! Holnap pedig ugyanekkor a második rész! Ki ne hagyd!!!

2019.10.16.

 Rekord mennyiségű, 49 állomásból álló teljes teltházas, országos turnét bonyolítottunk a tavaszi-nyári szezonban, egészen mostanáig! Jártunk többször Erdélyben és a Felvidéken is. A Facebookon...

2019.09.30.

 

Rajongói levelek

Tájékoztatunk, hogy az oldal moderált, a KARTHAGO zenekar fenntartja a jogot arra, hogy stílusában vagy tartalmában ide nem illő, sértő módon közzétett hozzászólásokat ne publikálja.


Név:
E-mail:
Bejegyzés:
Kérem, írja be a képen látható karaktereket:


Sziasztok! Középiskolás korom nagy sztárjai vagytok. Rengeteget hallgattuk a zenéteket. Akkor volt a 97-es koncertetek a Sportcsarnokban, amire nagyon szerettünk volna elmenni, de apácazárdában voltunk kollégiumban, így "természetesen" nem mehettünk. Néhány számot leadott a rádió, amit mi nagy titokban hallgattunk éjjel, az ágy alatt, hogy észre ne vegyék a prefekták.
Amikor megtudtam, hogy Csókakőre jöttök koncertezni, előre mondtam, hogy én ott fogok pogózni előttetek, ennyivel tartozom fiatalkori önmagamnak. Nagy izgalommal vártalak Benneteket két okból is. Az egyik: kíváncsi voltam, hogy most is ugyanúgy tetszeni fog-e zenétek, vagy nézek, hogy ezért voltam én annyira oda? A másik pedig, hogy milyenek lesztek, mint emberek; hogy lejöttök falura, nyomtok a "parasztoknak" néhány számot, aztán a közeledő hidegfrontra való tekintettel távoztok - vagy nem.
Szóval beálltam a második sorba, és vártam... Aztán kidübörögtetek, és hihetetlenül jó koncertet adtatok nekünk, akkor is, ha nem voltunk éppen tízezren!!! Látszott, hogy nem a pénzért nyomjátok, ez az életetek!!! Szigeti Feri úgy játszott a gitárjával, hogy közben velünk, a közönséggel is játszott - a szó legnemesebb értelmében! Ugyanígy a többiek!!! Azt vettünk észre, hogy még az az ember is ott tombolt, akiről nem is gondoltuk volna!
Fiúk! Köszönöm az élményt! Hihetetlenül jól éreztem magam! Nagyok vagytok!

A Karthago válaszol:
Kedves Henrietta! Nagyon-nagyon kedves a leveled, köszönjük szépen, jó érzéssel olvastuk! Szeretettel üdvözöl a KARTHAGO!
Mint elefánt, az elefántokhoz!
Mármint remélem, hogy ti is ázsiai fajtából valók vagytok!
Marosvásárhelyen, bár jól tudom nem volt ez a célotok, - micsoda fájdalom -, de vasárnap este szabályosan lemostátok a pódiumról az Uriah Heep rock-csapatát! Mondhatni, Bernie-k mellettetek szinte sehol sem voltak, az egész előadásuk nem volt több egy végeérhetetlen mocsárba elsüllyedt bivaly folyamatos segélykérő bődületénél.

Mi több, minő keserűség, a végén már lélekben, szőnyeg alatt, mindenki zokogott a lapos, semmitmondóan, eltévedt gőzmozdony módjára zakatoló zenéjük hallatán, és az i-re épp maga a frontemberük Bernie Shaw tette fel a pontot, amikor is az öntudatlanul megejtett befejező kinyilatkozásában ő maga ismerte el - a közeli tömbházak lakóihoz intézve mondandóját-, hogy
szerintük is mily csapnivaló a mutatott teljesítményük. Messze fölötte zenéltetek angol testvéréknek, s bár Bernie Shaw majdhogynem felszántotta a pódiumot előttünk, sokunknak ettől a mutatványtól csak az jutott eszünkbe, hogy lám, máris kezdődhetnek a mezőgazdasági betakarítási munkálatok és Bernie milyen jó traktorvezető egyéniség is lehetne bús paraszt képével a meglévő megmaradt, olájék által még teljes egészében el nem csaklizott kevéske mezőgazdasági területünkön.
Egy szóval, nagyok voltatok, óriások és itt már nem is elefánti magaslatokból szemlélném a történetet, hanem épp ellenkezőleg, és akkor most ismét arra irányítanám vissza figyelmeteket, ami közvetlen a pódium előtt történt: egyszerűen eszméletlenségig megrázó volt az a felismerés, hogy az előttetek táncikáló csöppségek közül egyesek nem tudni mi okból, időről-időre
ázsiai sámánokra emlékeztető pörgésfélébe mentek át.
És ezt a mozgásformát valószínűleg ti váltottátok ki tudatalattijukból, ami pedig egyben azt jelenti, hogy ti igazi sámánok nemzetiségéből valók lehettek, olyanok, mint akik képesek
kijavítani a történelem által ránk hozott nyomorunkat.
Vagyis, minél többször léptek fel ezentúl a széles kárpát-medencei elárult, magyarilag elárvult területeken, úgy hozzátok vissza mihamarabb az itt élő népekbe a magyar újjászületés igazi reménysugarát. Ti egyenként is amolyan angyali kódolású magyar sorsrészecske alakulás gyorsító koboldágyúk lennétek, akik nagyszerű zenétek által új erőt, bátorságot, csakazéritisünkben bízó kitartás vágyát ébresztitek fel minden magyarban!

Magyar tűzelefántok, magyar lelkek sokaságát dal szárnyain feltüzelni képes lángoló karthágói hada, hozzátok újra vissza szívünkbe azt mennyei, mindenkor minket megvédelmezni képes sok ezeréves magyar éltetőfényünket! Mert ezt az élettüzet, csak bennünk, magyarokban lehet előhívni ez egész nagyvilágban, és ha ennek a lelki tűzfélének szemernyi részét Jóisten nektek ajándékozta, hát éljetek vele, varázsoljátok el a mi kis világunkat, hogy mire teljesen felébredünk, már úgy legyen, hogy a magyar újra ura lett a Kárpát-medencének.


A Karthago válaszol:
Kedves Fazakas Csaba! Nagyon nehéz erre válaszolni.... Nekünk nagy példakép a Uriah Heep. Ezért engedd meg, hogy mi ne minősítsük a koncertjüket, hanem csupán közzétesszük a leveled, kommentár nélkül.
De nagyon köszönjük rendkívül érdekes és tanulságos soraid!!!
Üdvözlettel: a KARTHAGO!
Fiúk a dunapataji koncert óriási volt!
Köszönjük a jó bulit!
Lovas András
Nem lehet rendesszavakkal leírni azt az élményt amit Tőletek kaptunk vasárnap este Marosvásárhelyen!! Egy életre szóló élmény kaptunk a Karthagó fiúktól, soha ilyen hangulatú ennyire eredeti és őszínte koncert nem volt még nálunk Erdélyben.Minden pillanatban döbbenetes erejű rockzenét halgathattunk ami megmozgatta a sokezres tömeget velünk együt. A szívünkbe markolt a Rekviem és az Apáink útján himnusza a Magyar zászlóval! Ott ésakkor mindenki büszke lehetett hogy Magyar! Csodát hoztatok el hozzánk ,köszönjük Karthagó egyéletre szóló igaz élményt volt! Mindenki erdélyi magyar nevében nyugodtan írhatom , mert láttam körülöttem az emberek boldog és könnyes szemét. Ez mindent elmond Rólatok egy szívből játszó zenekarról! Csak igy továb Karthagó!! Még sok-sok évig legyetek együt így és okozzatok ekkora örömöt az embereknek! Lovas András és családja és a barátai, meg mindenki Marosvásárhelyről üdvözlettel.

A Karthago válaszol:
Jaj. Ez nagyon, de nagyon szép levél kicsit zavarba is kerültük. Köszönjük szépen minden szavát, és nincs is mit írnunk rá, csak annyit, hogy ezért érdemes úgy zenélnünk, ahogyan tesszük, azzal az igaz örömmel, lelkesedéssel és szeretettel. Mert ezek szerint ez "lejön" a színpadról, és így nagyon klassz visszajelzés nekünk is! Köszönjük mégegyszer Lovas Úr, üdvözlet a kedves családjának és persze a marosvásárhelyi közönségnek! A KARTHAGO!
Köszönjük a marosvásárhelyi koncertet, nagyon jó volt együtt ünnepelni! Várunk máskor is vissza, remélhetőleg minnél hamarabb! Szüksége van a Magyarságnak rátok!

A Karthago válaszol:
Ez nagyon jól esett, köszönjük!!!!
Sziasztok!
Nagyon jól éreztük magunkat a férjemmel pénteken Csókakőn!
Én most voltam másodszor koncerteteken, természetesen ismerem a zenéteket, lemezek is vannak Tőletek.
Mórra is megyünk október elején. Már nagyon várjuk!
Addig is szeretettel gondolok Rátok!
Üdv. Tücsök

A Karthago válaszol:
Köszönjük! Várunk benneteket Móron!
Több koncertet, fiúk!

A Karthago válaszol:
OK! Igyekszünk!!! :-)
Akkor a szeptember 8-i makói koncert ugrott? Esetleg egy más időpontban sor kerül rá?

A Karthago válaszol:
Igen. Makó helyett mentünk Erdélybe, a Uriah Heepel....
Koszi a remek obudai koncertet! Csak annyit tudok mondani, amit ugy is tudtok:
" Arulo nem leszek,mindig KARTHAGOs leszek, amig elek!"

A Karthago válaszol:
Kösz, Tomi!
Teljesen meggyőztetek arról tegnap hogya Karthago a legjobbak közé tartozik ma Magyarországon ha nem éppen a legjobb! A rockzenekarok közöt. Végigvisítoztuk örjöngtük a bulit vagy tizenketten voltunk Békásmegyerről. Gratula a Karthagonak! Ez férfi munka volt de naggggggyon!!! Rocker csajszi és a gang.
Róka István
Köszönjük a példamutató és magasz színvonalú koncertet! Az egész családommal kint voltunk maradandó élményt kaptunk a karthagotól!
Tegnap Békáson CSODA TÖRTÉNT!!!!!!!
ÖT EMBER MEGMUTATTA MI AZ IGAZI ZENE!!!!!!!!!!!!
ÉDESANYÁM ÉS JÓMAGAM KÖSZÖNÖM A BULIT!!!!!!
REMÉLEM A 35 ÉVES KONCERT ÉS TALÁN ÚJ LEMEZ IS LESZ!!!!!
TISZTELETTEL

ÖRÖK HÍVETEK

Adácsi László

A Karthago válaszol:
Nagyon jól estek a sorai, köszönjük! Édesanyjának pedig jó egészséget kívánunk! A KARTHAGO!
A legdinamikusabb legkőkeményebb legszuperebb rockbanda vagytok Magyarországon!!! Fantasztikus volt a békási koncertetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szerintem Budapest ilyet még nem látott! Gyönyörű élményt adtatok nekünk ,köszönjük Karthago!!!!!

A Karthago válaszol:
Köszönjük, azért szerintünk más is ad jó koncerteket Budapesten, de örülünk, hogy ennyire tetszett a KARTHAGO!
Erik, Norbi, Sanya, Béci, Zolika
Nem találunk szavakat, jelzőket, ami jól kifejezné a tegnap esti csúcskoncertet Óbudán!!!! Láttátok a borzalmas tömeget? Itt mindenki rátok várt!!! És megérte! Köszönjük nektek ezt a csodát, amit adni tudtok nekünk a közönségnek! Mesélhet minden hülye itt X faktorról, meg Megastárról, ezek kis húgyfoltok Hozzátok képest!!! Köszönjük mégegyszer a frenetikus koncertet, nagy élmény volt a Karthago!

A Karthago válaszol:
Mi is köszönjük, valóban nagyszerű buli volt, de ezt elsősorban Nektek köszönhetjük! Igazi jó, értő közönség voltatok és vagytok! Találkozunk még!!

Üdv: a KARTHAGO!
A fantasztikus tiszaújvárosi koncert után méltó napon ,aug.20-án Mezőkövesden adott fergeteges koncert élményt a KARHÁGÓ együttes Borsod megyében.A koncert előtt aláírásokat osztogatva beszélgettek a rajongókkal.A 9 éves kislányom összebarátkozott Tamás kislányával,kikerekedett szemekkel csodálta az élő rocklegendákat, akikről annyi csodálatos élményt meséltem neki.A koncert közben az első sorban tomboltuk végig az előadást.Köszönjük Nektek a felejthetetlen ,felülmulhatatlan,nagysikerü ,szórakoztató a közönséget is bevonó,művészi előadásotokat.
Sziasztok! Azt sajnálom ,hogy a sok buta ember otthon unatkozott míg mi egy csodás élményben vettünk részt nekem nagyon tetszett a koncert mindegyikötöknek jó hangja van és fantasztikus tehetség én akinek csak tudtam elujságoltam hadd irigykedjen miről maradt le visszavárunk titeket a megyébe mllió puszi
Köszönjük a fergeteges tiszaújvárosi koncertet. Természetesen 50 évesen az első sorban állva a 9 éves gyermekemmel végigtombolva a felülmúlhatatlan előadásotokat.Már alig várjuk az aug.20. Mezőkövesdi fellépéseteket.Nekem 3 dal nagyon hiányzott:Éjféli angyal,Érted élni,Mert szerettél!
Dénes
Köszönjük a fantasztikus Karthago koncertet Tiszaújvárosban! Ezt soha nem fogjuk elfelejteni!

A Karthago válaszol:
Köszönjük Nektek! Mi is emlékezni fogunk erre a nagyszerű bulira, és a csodás közönségre!
A KARTHAGO!
Udv. szuper Karthago band,
szeretnem Attilatol megkerdezni:
Rozsnyon lesz a bulin Hammond orgona?

S.

A Karthago válaszol:
Gidó mostanában nem hordozza a Hammondot, mert az új csoda billentyűjén szinte csaknem ugyanazt a hanghatást tudja elérni. Viszont a Hammonddal nem férnénk el a buszunkban... :-)
Sziasztok. Van-e rá lehetőség, hogy egyszer előadjátok Haminyó anyó utolsó, és végzetes fellángolását az ifjú Abiló iránt? Az eredeti, 80-as évekbeli verziót. Esetleg a Szelidi-tón, vagy Békáson? Én rendkívűl örülnék, a mai fiatalok pedig lehidalnának a gyönyörtől.

A Karthago válaszol:
:-)))) Kedves Kopasz! Jó ötlet, ezen még gondolkodunk!