május 01. szerda 19:00
Tiszaeszlár, Ádám kert nagyszínpad
május 11. szombat 18:00
Győr, Majális tér


2024.03.30.
MÁR LÁTHATÓ A KONCERTMENÜBEN A "KARTHAGO 45 ÉV" c. ORSZÁGOS TURNÉ első, - MÁJUS-JÚNIUSI - ÁLLOMÁSAI!!!
2023.09.04.

 Négyezer rajongó volt szombat este Kaposváron a KARTHAGO koncerten!! Óriási koncert volt, fergeteges hangulat és a dübörgő, minőségi rockzene!!! Nézd meg alább a panorámaképet és kattints rá,...

2023.08.27.

 

 Köszönjük Dunapataj, köszönjük Pirates Family MC. motoros klub találkozójának a meghívást! Csodás, igazi forró nyári este volt, dübörgő motorokkal és őrületes rockzenéval! Motorosoknak...

Riportok, interjúk

Karthago jubileumi koncert-2009.09.26

2009.09.17.

Rendkívül ígéretes koncerttel ünnepli 30. évfordulóját a legendás Karthago zenekar szeptember 26-án a Sportarénában. A készülődés pillanataiban a banda basszusgitárosát, Kiss Zoltán Zéró numerológust kérdeztem a „számok misztikájáról”

 

 

 

Forrás: ideal.hu

 

 

A számok ezúttal természetesen a dalokat jelentik, amelyekkel a rock elefántjai a koncertre készülnek. A misztika pedig azonnal magával ragad, ahogy belépek a zenekar próbatermébe, ahol vadul dübörögnek az akkordok. A nemrégiben megjelent Időtörés című album dalai érzékelhetően zúzósabbak, mint a mai napig értékálló, régebbi slágerek, de a keménységnél jobban csak a csapat fergeteges hangulata üt át a zenén.
 

– Számomra örömzenélés-feelingje van ennek a próbának. Ti hogy érzitek?


– A készülődés időszaka remek hangulatban telik. Jól érezzük magunkat, és csodás dolog olyan emberekkel zenélni, akik a barátaink. Természetesen nálunk is előfordulnak nézetkülönbségek, hiszen mind az öten mások vagyunk, de a humor immár 30 éve minden kezdődő feszültséget felold, és megalapozza a további hangulatot.

 

– Apropó, 30. Ez hogyan értelmezhető numerológiailag?


– Meg lehetne ideologizálni, de elsősorban mégiscsak egy csodás, kerek évfordulóról van szó, és úgy érzem, a zenekar nagyon sokat tett azért, hogy erre az alkalomra meg tudjon újulni. Az idei év tavasza azzal telt, hogy elkészítettük az új lemezt, és rengeteg munkánk van abban, hogy bebizonyítsuk, tele vagyunk energiával.

 

– ... És tehetségben sem szenvedtek hiányt. Ha jól látom, Gidófalvy Attila a billentyűk helyett most éppen a gitárt nyúzza…


– Igen, a koncerten is érezhető lesz majd a zenei megújulás, például az, hogy Gidó az új dalokban gitározik. Emellett azonban megtartottuk a régi előnyöket is, így felcsendül majd a jellegzetes ötszólamú hangzás. Úgy érzem, a banda most úgy szól, ahogy 2009-ben egy rockzenekarnak szólnia kell a világ bármely pontján.
 

– Nemrégiben a MÜPA-ban akusztikus koncertet adtatok, ami sokkal visszafogottabb műfaj, mint a Karthagótól megszoktuk. Ez csupán egyszeri kiruccanás volt?


– Nagyon jól éreztük magunkat ebben a felállásban, úgyhogy tervezzük a folytatást. Az ilyen jellegű koncertek kisebb, családiasabb helyszínekre valók, de szeptember 26-án az Arénában keményen csapunk bele az akkordokba.

 

– ... Olyannyira, hogy a lendület tovább is repít benneteket egy közös nyaralásra. Merre mentek?


– Egyiptomba utazunk a zenekar tagjaival, az egész stábbal és a családjainkkal. Ott folytatjuk a jó hangulatú együttlétet…

 

 

 

- Sziebig Tímea -Karthago jubileumi koncert-2009.09.26
Karthago jubileumi koncert-2009.09.26