május 01. szerda 19:00
Tiszaeszlár, Ádám kert nagyszínpad
május 11. szombat 18:00
Győr, Majális tér


2024.03.30.
MÁR LÁTHATÓ A KONCERTMENÜBEN A "KARTHAGO 45 ÉV" c. ORSZÁGOS TURNÉ első, - MÁJUS-JÚNIUSI - ÁLLOMÁSAI!!!
2023.09.04.

 Négyezer rajongó volt szombat este Kaposváron a KARTHAGO koncerten!! Óriási koncert volt, fergeteges hangulat és a dübörgő, minőségi rockzene!!! Nézd meg alább a panorámaképet és kattints rá,...

2023.08.27.

 

 Köszönjük Dunapataj, köszönjük Pirates Family MC. motoros klub találkozójának a meghívást! Csodás, igazi forró nyári este volt, dübörgő motorokkal és őrületes rockzenéval! Motorosoknak...

Riportok, interjúk

Egyre izgatottabbak a fiúk! Egyedülálló koncertre készül a Karthago

2009.09.24.

Már csupán két nap van hátra és húrokba csapnak Gidóék.

 

 

Riport a zene.hu-ról

 

 

Már csupán két nap van hátra és húrokba csapnak Gidóék.

 

Szeptember 26-án, szombat este kerül megrendezésre a 30 éves jubileumi Karthago koncert a Papp László Budapest Sportarénában.
Az együttes nagyon készül már az estére, magyar viszonylatban szokatlanul grandiózus színpadképpel és technikával örvendezteti meg rajongóit, a több mint 2 órás koncertet pedig több hetes próbasorozat előzi-előzte meg.

 

Az estét pár perccel 8 óra előtt a Géniusz zenekar nyitja majd, akiknek vadonatúj albuma az Arénában lesz először megvásárolható, így akár lemezbemutató koncertként is felfoghatjuk színpadra lépésüket.

 

A Karthago tagjai fél kilenc után csapnak a húrokba, 27(!) dalukat játsszák el majd az egybegyűlteknek. Magyarországon egyedülálló módon három különböző színpadképet láthat majd a közönség az este folyamán.

 

Költözik a Karthago

 

Az első részben a csapat mellett komoly szerep jut az úgynevezett aktív falnak, amelyhez hasonlót Madonna koncertjén láthatott már a publikum, ez a hol kivetítőként, hol díszletként működő egység önállóan mozgatható és a két szélső kivetítővel összehangoltan járul hozzá a tökéletes színpadképhez.

 

A koncert közepe táján a csapat egy kisebb, úgynevezett B színpadra költözik át, ahol néhány dalukat unplugged játsszák el, bebizonyítva összeszokottságukat, kiváló zenei érdemeiket és nem utolsósorban az ötszólamú vokál technikájuk páratlan voltát.

 

A buli utolsó részében ismét a nagyszínpadé lesz a főszerep, amely azonban a középső rész alatt teljesen átalakul, a hagyományos oszlopos, elefántos, kandeláberes Karthago színpadképet nyújtva.

 

A fellépés alatt a zenekar többször használ pirotechnikai elemeket is majd.

 

Bár a felkészülés alatt olyan ötletek is szóba kerültek, mint a meztelen csellós lányok közreműködése az egyik dalban, vagy Gidó vetkőző produkciója, ám a zenekar végül úgy gondolta, hogy a 30 éves jubileumukat másképp kell emlékezetessé tenni a rajongók számára. Rengeteg energiát fektettek a koncertbe és remélik, hogy minden az elképzeléseik szerint, tökéletesen fog sikerülni.
 Egyre izgatottabbak a fiúk! Egyedülálló koncertre készül a Karthago
Egyre izgatottabbak a fiúk! Egyedülálló koncertre készül a Karthago