május 01. szerda 19:00
Tiszaeszlár, Ádám kert nagyszínpad
május 11. szombat 18:00
Győr, Majális tér


2024.03.30.
MÁR LÁTHATÓ A KONCERTMENÜBEN A "KARTHAGO 45 ÉV" c. ORSZÁGOS TURNÉ első, - MÁJUS-JÚNIUSI - ÁLLOMÁSAI!!!
2023.09.04.

 Négyezer rajongó volt szombat este Kaposváron a KARTHAGO koncerten!! Óriási koncert volt, fergeteges hangulat és a dübörgő, minőségi rockzene!!! Nézd meg alább a panorámaképet és kattints rá,...

2023.08.27.

 

 Köszönjük Dunapataj, köszönjük Pirates Family MC. motoros klub találkozójának a meghívást! Csodás, igazi forró nyári este volt, dübörgő motorokkal és őrületes rockzenéval! Motorosoknak...

Riportok, interjúk

Karthago: akusztikus koncert a Művészetek Palotájában

2009.06.08.

Akusztikus (unplugged) koncertet ad az idén 30 éves Karthago zenekar a Művészetek Palotájában (Müpa) június 18-án; az egyik legnépszerűbb hazai csapat vezetője, Szigeti Ferenc arról is beszámolt az MTI-nek, hogy augusztusban új lemezzel jelentkeznek.

 

Forrás: fmh.hu

 

"A Karthago európai szinten különleges rockzenekar abban a tekintetben, hogy tagjai öt szólamban képesek kristálytisztán énekelni. A mi unplugged koncertjeink abban is eltérnek a megszokottól, hogy egyáltalán nem használunk dobot, ráadásul mind az öten játszunk mindenféle hangszeren" - emelte ki Szigeti Ferenc. Példaként említette, hogy Kocsándi Miklós dobos remekül gitározik, a billentyűs Gidófalvy Attila szintén.


Szigeti Ferenc azt mondta, a Müpa remek akusztikája miatt is nagy izgalommal készülnek a június 18-iki fellépésre.

 

"Interaktív koncertet tervezünk, az egész majdnem olyan lesz, mint egy házibuli. Egyfelől levetítünk archív filmeket, videókat a Karthagóról, például az Egymillió fontos hangjegy, valamint a Pulzus című tévéműsorban a 70-es évek végén, a 80-as évek elején lement felvételeket, másrészt két-három számonként beszélgetünk a közönséggel, még az is elképzelhető, hogy valaki feljöjjön énekelni a színpadra" - mesélte a zenekarvezető.


Az idén 30 éves Karthago hivatalosan szeptember 26-án a Papp László Budapest Sportarénában ünnepli születésnapját. A kemény rock csapat első albuma még 1981-ben jelent meg - rajta a legendás elefántgrafikával -, ezt további három követte. Klasszikussá vált dalaik közé tartozik az Apáink útján, A pénz, Az áruló vagy a Requiem. 1985 óta azonban csak időnként áll ismét össze az öt alapító tag: Szigeti Ferenc szólógitáros, Takáts Tamás énekes, Gidófalvy Attila billentyűs, Kiss Zoltán Zéró basszusgitáros és Kocsándi Miklós dobos.
 

Az őszi koncerten mutatják majd be új lemezüket, ami várhatóan augusztusban lát napvilágot. "Az utolsó stúdióalbumunk öt évvel ezelőtt jelent meg; az új korongon 14 új dal lesz hallható, a hangzás sokkal rockosabb, tíz számban nincs billentyű. Nagyon valószínű, hogy az új albumról, amelynek a munkacíme Időtörés, legalább kettőt játszunk a Müpában is" - fejtette ki a gitáros.
 

A szeptemberi fellépés felvezetéseként a Karthago április óta vidéken turnézik, játszottak többek között Salgótarjánban és Szekszárdon is; Szigeti Ferenc elmondta, hogy Szekszárdon a Fő téren például hatezer ember előtt adtak műsort.
 

"Bár valamennyi zenekari tagnak vannak különböző projektjei, most mindenkinek a Karthago a legfontosabb. Azért vagyunk - igaz, többszöri megszakítással - együtt, mert még mindig nagyon szeretünk együtt zenélni. Komoly összetartó erőnek gondolom azt is, hogy bár minden tag más világnézetű, más-más politikai nézeteket vall, és más habitusú, ezt mindannyian jól kezeljük és soha nem veszünk össze" - hangsúlyozta Szigeti Ferenc az MTI-nek.

 

 

 

 MTIKarthago: akusztikus koncert a Művészetek Palotájában
Karthago: akusztikus koncert a Művészetek Palotájában