május 01. szerda 19:00
Tiszaeszlár, Ádám kert nagyszínpad
május 11. szombat 18:00
Győr, Majális tér


2024.03.30.
MÁR LÁTHATÓ A KONCERTMENÜBEN A "KARTHAGO 45 ÉV" c. ORSZÁGOS TURNÉ első, - MÁJUS-JÚNIUSI - ÁLLOMÁSAI!!!
2023.09.04.

 Négyezer rajongó volt szombat este Kaposváron a KARTHAGO koncerten!! Óriási koncert volt, fergeteges hangulat és a dübörgő, minőségi rockzene!!! Nézd meg alább a panorámaképet és kattints rá,...

2023.08.27.

 

 Köszönjük Dunapataj, köszönjük Pirates Family MC. motoros klub találkozójának a meghívást! Csodás, igazi forró nyári este volt, dübörgő motorokkal és őrületes rockzenéval! Motorosoknak...

Riportok, interjúk

Születésnapi Karthago-buli a BS-ben

2009.09.08.

Bár a Karthago zenészei sok mindenben másképp gondolkodnak, a szoros baráti és zenészkapcsolat köztük már 30 éves – így fogalmazta meg Szigeti Ferenc, az együttes gitárosa, alapítója és vezetője a Karthago “titkát”. Az együttes szeptember 26-án koncerttel ünnepel a Budapest Sportcsarnokban.

 

  

Forrás: infovilag.hu

 

 A mai sajtótájékoztatón kiderült: nemcsak szuperkoncerttel, hanem az Időtörés című, új CD-vel is ünnepel a zenekar. A 14 vadonatúj dalt a korábbinál jóval keményebb rockhangzás jellemzi. – Keményebb időket élünk. Keményedett a zenénk is – indokolt Szigeti Ferenc.

 

Ezt emelte ki az albumot kiadó EMI ügyvezető igazgatója, Szekeres Judit is, s utalt rá: a cég a magyar zenekarok közül a Karthágóval kötötte első szerződését. A 30 éves múlt nyomán vállalta az ünnepi koncert megszervezését a Live Nation Hungary – hangsúlyozta Márkus Éva, a cég marketingigazgatója.
 

 

Szigeti Ferenc elmondta: több mint 3600 koncerttel a háta mögött a Karthágónak van múltja, új lemeze bizonyítja, jelene is, és bízik benne, hogy jövője is. Zenésztársaival – Kocsándi Miklóssal (ének, dob), Takáts Tamással (ének dob), Gidófalvy Attilával (billentyűs hangszerek), Kiss Zoltán Zéróval (basszusgitár) – megszakítás nélkül együtt voltak. Az új lemez egyik meglepetése “Gidó” gitárjátéka. A koncertre három színpadot építenek, Bolla Zsolt kreatív igazgató irányításával készülnek.
 

Szigeti Ferenc 30 éve a Corvinát hagyta el új zenekarért, s társaival kemény alapokon dallamos rockzenét vállalt fel. Jellegzetessége az ötszólamú vokál, minden zenész kitűnően énekel.A Karthago első albuma 1981-ben jelent meg, csaknem minden dala listára került, borítója is új mércét jelentett. Az 1982-i Requiem című dala kislemezen is megjelent, egyik korábbi koncertjén történt tragikus haláleset ihlette. Ez volt az egyik legnépszerűbb hazai lírai felvétel, amellyel a Karthago Ausztriában 1983-ban megnyerte a villachi nemzetközi táncdalfesztivált, s osztrák lemezszerződést is sikerült kötnie. A Requiem című album Ausztriában aranylemez lett.

 

Az Ezredforduló című második album az elsőhöz hasonlóan igen nagy példányszámban fogyott. A zenekar közben nemcsak a hazai színpadokon aratta koncertsikereit, hanem a volt szocialista blokk minden országában és Nyugat-Európában is.
 

Az 1984-i Senkiföldjén című albuma után az együttes meglepetésre bejelentette, hogy a zenekar átmenetileg szünetel, de hivatalosan nem oszlott fel. Tagjai aktív zenészként, vagy zeneipari szakemberként maradtak zeneközelben. A színpadra 1997-ben tértek vissza, a Budapest Sportcsarnokban adtak teltházas koncertet, anyaga dupla albumon és videokazettán is megjelent. 2000 júniusában a Petőfi Csarnok születésnapján léptek fel a fiúk, koncertjük azóta is megdönthetetlen nézőcsúcs a PeCsában.
 

A Karthago feltűnt több rockfesztiválon, 2004-ben az EMI Kiadóhoz szerződött, és megjelent a Valóságrock című lemeze. Az új korongra 15 dalt rögzítettek; a “Harminc év után” két változatban szerepel Takáts Tamás, illetve mind az öt zenész előadásában. A cd-ről hallható dalok: Ha neked kevés, Kevés a szó, Zúg az élet, Egy nap az élet, A sorsodtól ne félj, Ne aludj el, ha…, Élek, Az első éjszakám, Harminc év után, Isten késik, Időtörés, Szálljunk az égre, Kis testi sértés, Veszélyes játék, Harminc év után.

 

Az új lemez néhány dalát a nyáron már bemutatta a zenekar. A Karthago unplugged koncertet is adott a Művészetek Palotájában. Az együttes eredeti west coast hangzása 2009-re hard rock, heavy metal elemekkel gazdagodott, de a lira, a Karthago erőssége sem hiányzik. A Karthago zenészei közül Takáts Tamásnak saját blueszenekara van, Kocsándi Miklós a 100 Folk Celsiusban, Gidófalvy Atila pedig a Lordban is játszik.
 

 

 - Mike-Mack -Születésnapi Karthago-buli a BS-ben
Születésnapi Karthago-buli a BS-ben