július 26. péntek 20:30
Vassurány
július 27. szombat 20:30
Székesfehérvár, FEZEN Fesztivál, Nagyszínpad


2019.07.09.

Jártunk Szabadhídvégen, a Siópart Fesztiválon, onnan egyenesen Erdélybe autóztunk, ahol Tusnádfürdő mellett egy nagy nemzetközi fesztiválon léptünk fel óriási sikerrel! Onnan Kétpóra utaztunk, ugyancsak...

2019.06.15.

 Hatalmas szeretethullámokat kapunk Tőletek és ez ad nekünk még több energiát!!! Látva mindenhol az óriási tömegeket, akik eljönnek és élvezik a KARTHAGO zenéjét, látványát, velünk lüktetnek, énekelnek...

2019.06.04.
Rajongói levelek

Tájékoztatunk, hogy az oldal moderált, a KARTHAGO zenekar fenntartja a jogot arra, hogy stílusában vagy tartalmában ide nem illő, sértő módon közzétett hozzászólásokat ne publikálja.


Név:
E-mail:
Bejegyzés:
Kérem, írja be a képen látható karaktereket:


Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy mikor a Lord együttesben is játszó Gidó ugyanazon a napon koncertezne amikor ti, melyik együttest részesíti elönyben? További sok sikert, és remélem az idén legalább 2x eljutok egy jó Karthago koncertre.

A Karthago válaszol:
Kedves Laci! Gidó május elsejével kilépett a Lord együttesből végleg. Olvasgasd itt az oldalon a Koncertmenü-t! Minden állomás fent van a nyári turnéból. Várunk szeretettel!
Jösztök-e az idén, Veszprém környékére?

A Karthago válaszol:
Olvasgasd itt az oldalon a Koncertmenü-t! Minden állomás fent van a nyári turnéból. Várunk szeretettel!
Tisztelt Karthago,drága Rockelefántok!

Idén sem terveztek nagyváradi (Oradea,Románia),esetleg valahol a közelben (pl. Debrecen,Berettyóújfalu,Nagyszalonta) koncertet ? Budapesten mikor léptek fel idén először? Várom megtisztelő válaszotokat.

A Karthago válaszol:
Kedves Tamás-Norbert! Olvasgasd itt az oldalon a Koncertmenü-t! Minden állomás fent van a nyári turnéból. Várunk szeretettel!
Kedves Ferenc!
Márciusi születésnapi ajándékként szeretnék a páromnak örömet szerezni a koncertetekkel. Budapest környékén mikorra várható a fellépésetek?
Üdvözlettel
Bánáti Katalin

A Karthago válaszol:
Elnézést a kései válasz miatt... Jaj. Olvasgasd itt az oldalon a koncertmenüt!
Sziasztok!
10.osztályos lányom házi feladata egy szabadon választott dal elemzése volt.
Nos elküldöm nektek szeretettel.
Fogalmazás

Karthago: Apáink útjánKutatjuk honnan érkeztünk
Vizsgáljuk furcsán két kezünk
Ezer éven át megtanultuk már, mire jó a szív és a száj
De még nem tudjuk, még nem értjük hová érkezünk.

Száz éves fák, történelem
Feldúlunk erdőt, földeket
Keresünk régmúlt éveket
Számoljuk az évgyűrűket
Ezer éven át megtanultuk már, mire jó a szív és a száj
De még nem tudjuk, még nem értjük hová érkezünk

Apáink útján járunk még
Őseink táncát járjuk még
Új útnak hisszük a bűvös kört
És sokszor úgy élünk, mint ők

Száz éves fák, történelem
Feldúlunk erdőt, földeket
Keresünk régmúlt éveket
Számoljuk az évgyűrűket
Feldúlunk erdőt, földeket
Ezer éven át megtanultuk már, mire jó a szív és a száj
De még nem tudjuk, még nem értjük hová érkezünk

Apáink útján járunk még
Őseink táncát járjuk még
Új útnak hisszük a bűvös kört
És sokszor úgy élünk, mint ők.A Karthago 1979-ben alakult magyar rockegyüttes. Nevük egy történelmi eseményre utal, mely önmagában is erőt és dinamizmust sejtet.
Az Apáink útján című kislemez 1980-ban jelent meg először. A dal címe visszautal a régi múltba, melyben ,,apáink” szó egyfajta generációs utalás.

A dal első versszaka ,,Kutatjuk honnan érkeztünk”, az emberiség legnagyobb kérdéseire keresi a választ: kik vagyunk, honnan érkeztünk, hová tartunk.
,,Vizsgáljuk furcsán két kezünk” az evolúció és a teremtéstörténet közti tépelődés jelei láthatóak. A versszak további részében az ezer éves utalás azt a tudást jeleníti meg, ami apáról fiúra szállt, amely tudás minden emberben megtalálható.A második versszakban világossá válik, hogy a mai kor embere tisztában van azzal, hogy létezik az egyetemes tudás, csak kicsúszott a kezük közül, és sehol nem találják. A tudomány nevében rombolnak és pusztítanak (,,Feldúlunk erdőt, földeket”), miközben próbálnak belekapaszkodni az otthonról hozott értékekbe (,,Ezer éven át megtanultuk már, mire jó a szív és a száj”).
A harmadik versszak az élet örök körforgására utal. Rávilágít arra, hogy csak mi emberek hisszük azt, hogy mindig az újdonság a legjobb, de ha magunkra maradunk, az ősi hit segít visszatérni a mindennapokba.

Véleményem szerint ez a dal, mely 1980-ban íródott, a mai kor emberére most is ugyanúgy igaz. A technikai-műszaki fejlődés során egyre inkább elveszik az emberek egyénisége, megszűnik a generációk közötti átjárhatóság. Egyre kevesebb lesz az ősi tudás, ami apáról fiúra szállhat. Ha elveszik a tudás, vele veszik a hit is. Hiszen valamiben mindig hinni kell, hogy az úton tudjunk maradni.

Készítette: Varga Kinga
Források: https://m.zeneszoveg.hu/m­_dalszoveg/8060/karthago/apaink­-utjan-zeneszoveg.html
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/KarthagoA Karthago válaszol:
Köszönjük! Ez nagyon klassz és végig érthető, jól lekövetett elemzés! Gratulálunk. A KARTHAGO és Szigeti Ferenc, a szövegíró.
Sziasztok

Duna tv – Család-barát – Április 10., vasárnap leadott műsorában mondtátok,hogy készülőben van egy új album,új dalokkal.
Ez tényleg így van ? Ha igen mikorra lesz kész,megvásárolható. Nagyon sok rajongótok várja már.

Üdv Attila

A Karthago válaszol:
Igen, január 3.-án kezdődnek a próbák, és nekiindulunk új dalok készítésének. Először három-négy új nótát veszünk fel tavasszal, ezeket közzétesszük, majd nyár végén még úgy hatot és ha minden sikerül, akkor karácsonyra kijön az új KARTHAGO lemez!!!
Tisztelt Karthago!
Köszönöm(köszönjük) az idei év fergeteges koncertjeit,amiket 37 év után is adtok nekem(nekünk).
Ez úton is kívánok nektek Kellemes Karácsonyi ünnepeket és koncertekben gazdag újévet.

A Karthago válaszol:
Köszönjük szépen, és viszont kívánjuk!
Keresik a tökéletes szó szinonimáját. KARTHAGO.

Tisztelettel Adácsi László

A Karthago válaszol:
Hát ez kedves, Laci! Köszönjük!
Kedves Karthago!

Tatabányán, vagy esetleg annak környékén, nem fognak fellépni?

A Karthago válaszol:
Most még nem tudjuk, jelenleg folyik a jövő évi turné szervezése.
Mély tiszteletem a zenekarnak,1984-ben láttam élőben először a zenekart ,mai napig sűrün hallgatom az összes számot.
Abban az időben még álarcban léptek színpadra,szeretnék kérni, ha lehet,álarcos fotókat.
Előre is köszönöm.

A Karthago válaszol:
Hú, ez nehéz kérés, mert valamiért abból a korszakból szinte alig maradt fenn kép! Még nem voltak digitális fényképezőgépek és okostelefonok akkoriban.
Kedves Karthago!

Ti csak tavaszi/nyári koncertzenekar vagytok? Őszre és télre nincsenek tervben koncertek?

Üdvözlettel: Gulyás Laci

A Karthago válaszol:
Kedves Laci! Azért ez így nem tipikus. Általában játszunk télen is, de, -a többi nagy rockbandához hasonlóan, - inkább a nyári nagy szabadtéri koncertek és fesztiválok a KARTHAGO erőssége. Természetesen sok késő őszi és téli nagykoncertünk is volt már. Reméljük, lesz is!
Kedves Rockelefántok!

Az október 23.-ai csepeli koncert lesz az évzáró koncert?

A Karthago válaszol:
Kedves Tamás! Még nem tudhatjuk, nem jön- e be egy decemberi koncert...
Sziasztok!

Szeretném megköszönni a szeptember 11-i, Nagykőrösön adott kiváló koncertet. A lemezeiteket már ismertem, de a zenekart élőben még nem láttam. Szóval, köszönöm az igényes, intelligens, közvetlen és baráti előadásmódot, a padlószaggató riffeket. Remélem, hamarosan újra láthatlak benneteket. Sok sikert és hosszú életet a Rock Elefántjainak.

József

A Karthago válaszol:
Kedves József, köszönjük! A KARTHAGO!
Végre eljuthattam életem első Karthago koncertjére, Hévízre. Szokták mondani, mindig az első benyomás a legfontosabb. Nagyon örültem, hogy a lemezekről már jól ismert számokat élőben is láthattam, hallhattam és a remek - olykor humoros összekötő szövegek még inkább színesítették, emelték a produkció színvonalát. Másnap Nagykőrösre már szinte rutinos koncert látógatóként indultam és kíváncsian vártam, hogy megismétlődhet-e még egyszer egy olyan fantasztikus élmény, mint az előző napi? Nem csalódtam és bátram állíthatom, hogy az elmúlt 37 évben a Karthagó dübörgő mammutokká nőtte ki magát magam és mindannyiunk örömére. Bravó! Csak így tovább, fiúk!.. Sose hagyjátok abba, bármi is történjen! A rock örök és veletek hallhatatlan. Baráti üdvözlettel: Tarjányi Imre

A Karthago válaszol:
Kedves Imre! Nagyon szépen köszönjük soraidat! Jól esnek nekünk és kellenek is az effajta pozitív visszaigazolások! Legyen máskor is szerencsénk! Üdvözöl az egész KARTHAGO!
Kedves Karthago!

Nagyváradot (Oradea,Románia) mikor tisztelitek meg egy koncerttel?

A Karthago válaszol:
Köszönjük a gondolatot, várunk egy meghívást... :-)
Sziasztok!
49. éves vagyok, kunszentmártoni lakos. Itt a 80-as években megfordultatok néhányszor. Mindig ott voltam. Természetesen rendelkezem a teljes repertoárral, már ami a megjelent nagylemezeket illeti. Ez mind LP-n, illetve CD formátumban is eredetiben a gyűjteményem szerves részét képezi. Most az idei aug. 20-i törökszentmiklósi bulin láttalak benneteket, és végig énekeltem az összes dalt. Csodálatos volt! Nagyon örültem, hogy a program kellő hosszúságú volt, megközelítőleg két óra. Ritka látni, de jó érzés, hogy ekkora elánnal és örömmel játszó, ilyen, a rock-zene irányába elkötelezett, kompromisszumot nem ismerő zenekar még van az országban. Nagyon profi volt a megszólalás, a dalok összeválogatása, a színpadi látvány, egész egyszerűen minden. A zenekarnak, és nekünk elkötelezett rajongóknak még nagyon sok jó Karthago koncertet kívánok!

A Karthago válaszol:
Kedves Zoltán! Köszönjük kedves leveled, örülünk, hogy jól érezted magad és tetszett a KARTHAGO! Üdvözöl a Banda!
Szigligeten csodálatos szuper jó koncerten voltunk ,felejthetetlen .További sok sikert kívánunk.Tóthné és családja

A Karthago válaszol:
Köszönjük szépen!
Kedves Karthágó !
Ebben az évben már két koncertre sikerült eljutnom .
A győrszentiváni , és a fertőrákosi koncertre . Fiatal korom óta rajongok értetek , most vagyok 49 éves , az utóbbira a 21 éves fiammal voltam , nagyon szuper jó volt , köszönöm nektek !!! Üdv : Árpád
Sziasztok!

Készítettünk egy koncertbeszámolót a Barba Negra buliról:

http://www.rockbook.hu/hirek/az-elso-perctol-kezdve-erezni-lehetett-kulonleges-szeretetet-es-baratsagot-karthago

Üdv!
Balogh Péter
Hatalmas dübörgés Torna vára alatt!

A tegnap estét még nagyon sokáig emlegetni fogják Tornán és környékén. A rockzene őrületes elefántjainak dübörgése feledhetetlen élményekkel gazdagította a nagyérdeműt a ROCK A VÁR ALATT 6 fesztivál keretein belül. Nem csalódtunk. Azt kaptuk a Karthago együttestől, amit vártunk. Igazi, erőteljes, tényleg immunrendszert erősítő rockzenét. Az első pillanattól kezdve, mindenki hatása alá került a gazdag mondanivalóval rendelkező daloknak. A Karthago együttes nem nosztalgia zenekar!!! Mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy minden korosztály képviseltette magát. Az idősebbek újra élhették a fiatalságukat meghatározó dalok varázsát. Üdítő látvány volt, hogy a tizenéves fiatalok is tomboltak, arcukon csodálattal. Mondjuk ki bátran, hogy a Karthago együttes dalai mindig aktuálisak, melyek sosem mennek ki a divatból, egyszóval időtállók. Ki kell emelni a zseniális kommunikációt is. Egy pillanatra sem lankadt a figyelem. A dalok közötti komoly, valamint a humoros összekötő szövegek is, még izgalmasabbá tették a koncertet. A vége felé jött a várva várt pillanat, mikor felhangzott a Requiem. Ugye mondanom sem kell, hogy egy hatalmas kórus énekelte a magyar rockzene történelmének egyik legnagyobb slágerét! Leírhatatlan percek voltak ezek. Végül, de nem utolsó sorban, azt is el kell mondani, hogy közvetlenségükkel, további örömet okoztak mindenkinek. Mindenkivel készítettek közös fotót. Senki sem maradt autogram, valamint néhány kedves szó nélkül. Kedves Karthago együttes! Nagyon szépen köszönünk mindent! Aki ott volt, sosem fogja elfelejteni, hogy milyen is az a hamisítatlan elefántdübörgés.

Zsigrai Zoltán!

A Karthago válaszol:
Zoltán, köszönjük!!!

TÁMOGATÓK: