október 18. péntek 20:00
Csengőd
október 22. kedd 20:00
Rétság


2019.09.30.

 

2019.07.25.
IDŐNKÉNT KATTINTSATOK A Facebook OLDALUNKRA A RÉSZLETESEBB BESZÁMOLÓKÉRT ÉS RENGETEG ÚJ FOTÓÉRT!! Hivatalos Facebook oldalunk: Karthago együttes
2019.07.24.

 Utóbbi idők legjobb hangulatú koncertje volt szombaton a Track-ben! Csodás és zeneértő rajongók jöttek össze és a banda is remek formában és jókevűen játszott lazán, de teli erővel, energiával...

Rajongói levelek

Tájékoztatunk, hogy az oldal moderált, a KARTHAGO zenekar fenntartja a jogot arra, hogy stílusában vagy tartalmában ide nem illő, sértő módon közzétett hozzászólásokat ne publikálja.


Név:
E-mail:
Bejegyzés:
Kérem, írja be a képen látható karaktereket:


KEDVES,DRÁGA KARTHAGO!!!!!!!!!!!!

Azt szeretném megkérdezni, terveztek ez év végére, még egy olyan fantasztikus koncertet valahova,mint amilyen tavaly év végén volt debrecenben?A Karthago válaszol:
Szia Csaba!
Tervezni, tervezünk, de még nem tudjuk hol leszünk. Amint kiderül, természetesen kiírjuk ide a Koncertmenü-be.

Üdv: a Banda.
Sziasztok!

Gondoltam elmesélem Nektek, hogy a mai napon "csak" kb. 30-szor halgattam meg egymás után a Mert szerettél c. dalotokat. :-) ( Ez a szám csak bővülhet, hol van még az este? :-) )
Annyit csak még erről a dalról, hogy a paksi koncerteteken, élőben hallottam először, akkor könnyeket csalt a szemembe, és akár hányszor hallgatom azóta is, mindig nagyon mélyen érinti a szívemet.... :-)

Jó 20 éve bátyám sokat hallgatott Benneteket, de sok év kimaradt, hogy egyáltalán nem hallgattam a zenéteket...., mostanában újra egyre többször! :-)

További sok sikert, minden jót Nektek!
Sziasztok:) Nem hittem volna, hogy az Utolsó szó c. dalotok, most is elgondolkodtat...sok embert,..nem vagyok depi, de mégis él ez....hmmmm
Köszönöm!
Végre megtudhattam, kik játszottak a Sigma együttesben.
És nagyon várom, hátha előkerül egy fénykép is...
Üdvözlettel: István

ui. És ha előkerül egy fénykép, azt hol lehet majd megnézni? Itt ?
Sziasztok, most értem haza a koncertről, tele élménnyel, pörgéssel, vággyal, hogy bár véget ne érne az élmény:)
Szuper jók voltatok, egyszerűen leírhatatlan, a bohóckodás, a klipek bejátszása, a közvetlenség mind Titeket jellemez!
Igazi Karthago minőséget mutattatok megint nekünk, nagyon sokáig tartó boldog egészséges életet kívánok nektek önzően, mert ha Ti nem lesztek, ilyen koncertek sem lesznek:)
Elég az ömlengésből, köszönöm a dedikálást, az egész estét! :)

...na de hogy az "utolsó szó" nem került be a repertoárba:))...

üdvözlettel:
Hegyi Barna

A Karthago válaszol:
Szia Barna!
Köszönjük!! Jó volt Veletek.

Üdv: a Banda.
Várom a Bpi bulit!Gondolom 21kor kezdtek,s leszünk sokan!Igyekszem odaérni,meg aztán..dübörögni!.

A Karthago válaszol:
:-))
Kedves Karthago!
Családi rendezvényeken vállaltok fellépést?
pl.:esküvő,házassági évforduló stb.
Előre is köszönöm a választ!

A Karthago válaszol:
Kedves Luca! Nem.
Üdv.
Mikor lesznek paksi képek? Már nagyon várjuk!
Kedves Szigeti Feri!
Éppen ma lenne 70 éves John Lennon.
És eszembe jutott, hogy a Sigma nevű zenekar kislemezén (SP 335) van két instrumentális szám, s az egyik egy Lennon szerzemény, a "Sírás egy árnyért".
Van vagy tíz poplexikonom, de sajnos egyikben sincs egy sor se a Sigma együttesről. Ha még emlékszel rá, légy szíves írd meg, hogy kik játszottak benne. Az már csak álom lenne, ha egy fénykép is előkerülne az együttesről.... az lenne az igazi kordokumentum!

Üdvüzlettel: Mező István

A Karthago válaszol:
Kedves István!
Valóban a Sigma együttesben játszott Szigeti Feri, még a Corvina előtt. A kislemezük egyik oldalán Feri szerzeménye a "Nyári emlék", a másik oldalán pedig Lennon: "Cry for a shadow" c. dala található, Feri gitár-előadásában.
A Sigma felállása: Bohn Sándor-billentyűk, Sümegh László-akkordgitár, Matje Tamás -basszusgitár, Harkai László-dob, és Szigeti Ferenc-szólógitár. Fényképet még keresünk... :-))

Üdv!
Sziasztok!Megvettem a jubileumi koncert-dvd-t,meg is néztem,egy gondom van vele:nemigen találtam helyet,ahová majd a kozeljovoben dedikáljátok nekem!Kénytelenek lesztek a belépojegyet aláírni... :-) Amúgy jó otlet volt kiadni az egész koncertet vágatlanul!

A Karthago válaszol:
Hát igen, erre a napi gyakorlat során mi is rájöttünk. Mármint, hogy nincs hová dedikálni a borítón. De hát a zenekar zenél, a grafikus tervez, és erre nem gondol előre... Már jártunk pedig így más borítónkkal is, de az ember felejt, és a saját kárán tanul... :-))
Ott voltam a karthago rockbuliján diospatonyban aztán Galántán is kurva jó bulik voltak :D

A Karthago válaszol:
Kösz! Szerintünk is! ...
Boldog névnapot Feri :) És köszi sokunk nevében is ezeket az időt álló Karthagó dalokat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A Karthago válaszol:
Feri nagyon köszöni!!!
Kedves Szigeti Feri!
Minden jót kívánok Neked a Névnapod alkalmából!

Üdvözlettel:Lovász Tamás
sziasztok!

lenne egy hatalmas kérésem, lehet hogy hülyének fogtok nézni, de nem tudnátok nekem e-mailben elküldeni az apáink útján c. szám kottáját gitárra és zongorára. nagyon szeretem a számot és tök jó lenne megtanulni és magamnak játszogatni, meg egy-két havernak

előre is köszönöm.

A Karthago válaszol:
Kedves Izéke!

Sajnos a dalaink nincsenek lekottázva, mert erre az elmúlt 30 évben nem volt szükség. Akinek ez kell, az megteheti hallás után. Neked is ezt javasoljuk, vagy kotta nélkül próbáld meg "levenni" a dolgokat.

Üdv:
a KARTHAGO.
Kedves Karthago!

Mai napon kézhez kaptam a csomagom a DVD-vel és CD-vel...
Közkívánatra az irodában most Karthago szól és mivel ezen a koncerten ott voltam a hideg futkos a hátamon, annyira nagy élmény:)
köszönöm Nektek még egyszer, unplugged fellépésekről mikor tudtok időpontot és helyszínt közzé tenni?

Tisztelettel egy rajongótok:)

Hegyi Barna

A Karthago válaszol:
Köszönjük Barna!

Napokon belül megjelennek az unplugged koncertek a Koncertmenü rovatban!

Üdv!
Üdvözlöm önöket ,nagyon nagy Karthago rajongó vagyok imádom ezt az együttest , és lenne egy nagy kérésem ha megoldható . Aláírást szeretnék kérni az együttes tagjaitól (sajnos még nem volt alkalmam hogy ezt megtegyem) Ha megoldható lenne a dolog megadom a címem ahová el tudnák nekem küldeni. Előre is köszönöm.

A Karthago válaszol:
Kedves Róbert!

Megoldható, de viszonylag sok időt vesz igénybe...
Sziasztok ! A tegnapi műsorban Feri azt mondta, most jobb a zenekar mint régen. Persze ez valahol természetes, is hiszen ma már más a technika, meg aztán egy jó zenekar természetes adottsága hogy fejlődik:)
De mikor volt jobb koncertezni manapság, vagy a 80-as években, mennyivel más ma a közönség mint régen, hogy látjátok ezt a színpadról ? Engedjetek meg még egy kérdést, az angol nyelvű lemezetek amiről tegnap szintén szó volt, nem fog megjelenni hogy a Karthagó lemez gyűjtők is hozzá juthassanak ?
Köszönöm szépen a választ előre is :)

A Karthago válaszol:
Szia János!
Köszönjük a kérdéseidet, próbálunk válaszolgatni, íme:

Egyfelől ma valóban úgy érezzük, hogy jobbak, érettebbek, kiforrottabbak vagyunk, sokkal letisztultabb a zenénk, és rettenetesen összecsiszolódtunk. Ez nem csupán technika kérdése, - bár nyilván az is számít -, de inkább emberi tényezők hatása. Szigeti Feri például a mai napig ugyanazon a Gibson gitáron játszik, mint 1980-ban, és ugyanolyan Marshall erősítőn, mégis úgy érzi, hogy jobb, erősebb, dögösebb, és sokkal keményebb ma a banda és ő is!

Természetesen anno, a '80-as években más volt a hangulat, akkor sokkal fiatalabbak voltunk mi is, jobban éltük az életünket, a turnék és a koncertek hihetetlen sikerekbe torkoltak, és a közönség akkor kizárólag fiatalokból állt... Persze ma is jönnek a "mai" fiatalok a koncertekre, rácsodálkoznak a KARTHAGO-ra, hogy micsoda remek banda, de már az a feltétel nélküli tinédzser rajongás természetesen nincs meg, hiszen jelentős a korkülönbség. Ők élvezik és értik a KARTHAGO zenéjét, szét csápolják magukat a koncerteken, de lehet, hogy ugyanakkor meg rajongani az SP-ért rajonganak... :-)) Viszont eljönnek minden esetben a 40-50 esek, és hozzák a gyerekeiket, unokáikat, és minden esetben remekül szórakoznak.

Végül: az angol nyelvű lemezeinket még nem tudjuk, megjelentetjük-e Magyarországon, egyelőre erre nincs hazai jelentkező kiadó. Ha lesz, akkor nyilván kiadjuk.

Üdvözlettel:
a KARTHAGO.
Nagyon klassz volt az RTL-es riportfilm,kár,hogy nem került fel a jubileumi DVD-re az extrák menübe.

Sziasztok:Tomi
kedves,kárthágo,egyutes,szeretném,megkérdezni,nagyon,tecik,a,cédétek,szeretnék,veletek,találkozni,mikorlene,rá,idötök,tudom,hogy,sok,felépésetek,van,udvözletel,gábor,egerböl,
Sziasztok! 1981,vagyis 10(!) éves korom óta követem a pályátokat,akkor hallottam az első bakelit lemezeteket,amit a bátyám vásárolt,még 90 ft.-ért! Azóta teljesen "megmérgezett"a muzsikátok,és elkötelezett híve vagyok! Jövőre leszek 40 éves,és ebből 30 év a KARTHAGO jegyében: ez,azt hiszem nem semmi! Még sok-sok boldog évet,és jó egészséget kívánok! TOMI

A Karthago válaszol:
Ez valóban komoly! Nagyon köszönjük Tomi! Neked is hasonlóakat kívánunk!

A KARTHAGO!