szeptember 22. vasárnap 17:00
Sármellék, repülőtér Szabadságfesztivál!
szeptember 27. péntek 21:30
Kőszeg. A Kőszegi Szüret c. rendezvény


2019.07.25.
IDŐNKÉNT KATTINTSATOK A Facebook OLDALUNKRA A RÉSZLETESEBB BESZÁMOLÓKÉRT ÉS RENGETEG ÚJ FOTÓÉRT!! Hivatalos Facebook oldalunk: Karthago együttes
2019.07.24.

 Utóbbi idők legjobb hangulatú koncertje volt szombaton a Track-ben! Csodás és zeneértő rajongók jöttek össze és a banda is remek formában és jókevűen játszott lazán, de teli erővel, energiával...

2019.07.23.

 Az esztergomi, főtéri óriáskoncert után, beültünk a Mercedes-Benz Vito Tourer turnébuszunkba és "szétszáguldottuk" az országot keresztbe... :-) Először az osztrák határnál, Lövőn dübörögtünk,...

Rajongói levelek

Tájékoztatunk, hogy az oldal moderált, a KARTHAGO zenekar fenntartja a jogot arra, hogy stílusában vagy tartalmában ide nem illő, sértő módon közzétett hozzászólásokat ne publikálja.


Név:
E-mail:
Bejegyzés:
Kérem, írja be a képen látható karaktereket:


Kedves KARTHAGO !
Köszönjük Nektek a fergeteges váci estét!Örülünk,hogy három gyerekünk megismerhette és meg-
szerethette ifjúkorunk kedvenc zenekarát!Megmutattátok:"jó tudni annyi év után,hogy van barát.."A buli szenzációs volt!!!!Mi tette azzá?
Az,hogy a ZENE BENNETEK ÉL,és kitűnő érzékkel,tehetséggel közvetítitek a TISZTA ÉRZELMEKET
a lelkes közönségnek.Az,hogy ŐSZINTÉK és HITELESEK
vagytok,önmagatokat adjátok. Sugárzik belőletek az emberszeretet,egymás és a közönség megbecsülése,
tisztelete.A szórakoztatás nagymesterei vagytok!!
Kívánom,hogy még sokáig maradjatok a zenei életben!
Minden érdeklődőnek ajánlom,menjen el egy KARTHAGO koncertre,feledhetetlen lesz!!!!!!!!
Üdvözlettel: Laknerné Molnár Ágnes,Bácsalmás

A Karthago válaszol:
Hát.... :-)) Nagyon meghatódtunk! De komolyan.
Köszönjük megtisztelő soraidat, és bízunk benne, hogy ezt a hosszú utat Bácsalmásról-Vácra nem hiába és nem véletlenül tettétek meg a teljes családdal!
Örülünk, hogy így éreztétek, valószínűleg ez így is van, legalábbis reméljük.

Külön köszönjük a jókívánságotokat is!

Szeretettel üdvözöljük az egész famíliát!

A KARTHAGO!!
Kedves Karthago!

Kicsit egyedi kérdésem lenne. A Karthago mellett a másik hatalmas kedvenc rockbandám a Bikini. Azt szeretném kérdezni velük milyen a kapcsolatotok, szeretitek a zenéjüket stb...? :) Úgy tudom idén 2 közös bulitok is volt (StarGarden, Kisújszállás).
Üdvözlettel: Sanyi, Debrecen.

U.I.: Majd Tiszacsegén találkozunk! :) ROCK!!!

A Karthago válaszol:
Kedves Sanyi!

Nagyon jó barátságban vagyunk a Bikinivel, remek zenészek és kiváló emberek valamennyien. Többször is játszottunk együtt, sőt külön-külön, a tagok között is régi baráti szálak fűződnek közöttünk.

Üdvözlettel:

A KARTHAGO.
Sziasztok! Èrdeklödni szeretnék mikor lesz kapható dvd-én és cd-én a 30éves jubileumi koncert??Utoljára úgy értesültem itt,hogy már július 15-töl piacra kerül,de még nem találom sehol meg sajnos. Kösz a válaszotokat!
Üdv.Levente,Bécs

A Karthago válaszol:
Igazad van, így volt korábban, sajnos a nyomda ördöge kicsit tovább tolta a megjelenést. Amint piacra kerül, azonnal hírt adunk itt a honlapon! Tulajdonképpen teljesen készen van, és valóban nyomda előtt áll a dolog.
Üdv: a KARTHAGO
B. Sára
Kedves Karthago! Nem ragoznám már az előttem szólók leveleit, de fontosnak tartottam ideírni mert így érzem:

NAGYON SZERETEM A KARTHAGÓT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mert nagyon szeretnivalók vagytok, és kész.
Jó benneteket nézni-hallgatni,jó érzésem támad közben, olyan amilyen másoknál nincs... Más zenekarnál.

Ti vagytok a fülem és a lelkem masszőrei! :-))

Köszönöm. B. Sára, Gödről. Ja és üdv a Gödi Gidónak is!

A Karthago válaszol:
Hát, ez rém kedves tőled Sára! Köszönjük. Még elszégyelljük magunkat, olyan szépet írtál.... Bár már elég éltes elefántok vagyunk azé'....

Üdv Neked: a KARTHAGO!
Sziasztok! Tegnapi koncert fantasztikus volt. Nagyon jól játszottak a fiúk. A korom miatt életem első Karthago koncertje volt, de nem az utolsó. Még mindig a hatása alatt vagyok. Sajnos nem ismertem az összes dalt, ezért szeretn ém a segítségeteket kérni. MIlyen dalokat játszottak a fiúk? MI volt a setlist? Valaki le tudná nekem írni? Köszönöm szépen előre is!
Üdv: Laci
Ani
Hogyan tudnék élni Nélkületek???
Imádom a Karthagót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ani Vácról!
Hatalmas volt a váci koncert, köszönöm! Ismét meg kellett állapítsam, a Karthagó az valami más! Igazi különlegesség, a rockzene magasiskolája. Jó volt látni az eredeti fazonokat és valóban fantasztikus élmény volt a banda így együtt. Aki még nem látta, az nem tud sokat a rockról és arról, hogyan kell magas szinvonalon kőkeményen, és mégis szórakoztatóan nyomni a rockot! Egy pillanatig nem lehet unatkozni a Karthagón.
Csúcs buli volt minden pillanatát élveztem, köszönöm.
F. Ákos, Vác.
Ákos, Dalma, Isti, Verocs, Zaza, Snóbli, Kacska, Réka, Fejsze, és Iza
Húúúú, gyerekek! Ez a váci buli, mindent felülmúlt!!! A Karthago egyszerűen ÓRIÁSIIII!!!! Óriási! Óriási!!! Felülmúlhatatlan. Hatalmas tömeg, jól szólt, és eszement jó a zenekar!
Nagyon köszönjük a Váciak nevében is, az utóbbi évek legeslegjobb koncertjét láthattuk.
Előtte szegény Mobilmánia, siralmas volt az elcsépelt ósdi slágerekkel, amiket nem is ők játszottak anno. Tök másolós banda, értéktelen.

A Karthago hiteles igazi velős rockbanda, úgy odapakoltatok, ahogy kell!
Gratulálunk fiúk! Szuper, igazi élmény volt látni-hallani benneteket!
MI nyolcan Vácról!

A Karthago válaszol:
Köszönjük! Tényleg óriási tömeg lett a KARTHAGO-ra, jó esett látni a lelkesedéseteket! Rég jártunk Vácott, és nagyon vártuk a találkozást.
Reméljük még lesz ilyen!

Üdv: a Banda.
Sziasztok,nagy rajongótok vagyok. az a kérdésem hogy karthago mikor fog játszani balassagyarmaton?? egyébként én is keresztény vagyok és oda járok ahova a Tamás.

A Karthago válaszol:
Szia Ádám!
Egyelőre nem tudjuk, idén eljutunk-e Balassagyarmatra. talán jövőre.
Figyeld a honlapon a Koncertmenüt.
Üdv:
A KARTHAGO
Sziasztok! Az érdekelne,hogy pénteken kb meddig fog tartani a koncert? Lesz-e esélyem elérni az utsó pesti vonatot (23:34) vagy ott kell éjszakázzak?

Előre is köszi aválaszt.

A Karthago válaszol:
A váci KARTHAGO koncert, a szerződésünk szerint 22:00 órakor kezdődik, és mi minden esetben igyekszünk pontosan betartani a meghirdetett kezdést. Maga a koncert kicsit több lesz, mint másfél óra, tehát, ha a legjobb résznél, azaz a végefelé elindulsz az állomásra, akkor, -bár nem látod a végkifejletet -, de éppen eléred a vonatot.

Üdv:
a KARTHAGO.
Sziasztok ! Látom egy-egy kivételtől eltekintve igen jól mennek a nyári turné koncertjei, további nagyon sok sikert és erőt Nektek !!!!!! Amiért írok, vasárnap a barátnőmmel sétáltunk a volt Budai ifiparknál, megmutattam neki, 1981-ben, (szülői engedéllyel (mindösszesen 14 évesen) milyen volt akkor ott lenni Karthagó koncerten, augusztus 4.én, 27.én, és szeptember 1.én. Egyszerűen ennyi év távlatából is szinte özönlöttek elő belőlem az emlékek ! Köszönöm Nektek, a gyerekkorom meghatározó élményeim között tartalak számon benneteket !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zenéljetek nekünk még nagyon de nagyon sokáig !!!!!!

A Karthago válaszol:
Kedves János!
Köszönjük, valóban jól mennek szerencsére a koncertjeink. Az egy-egy link szervezőt kivéve...
Amúgy mi is éppen kb. egy hónapja jártunk a Budai Ifjúsági Parkban, pontosabban a romjaiban! Az RTL Klub, XXI. század c. műsorához forgattunk ott anyagot, (szeptember elején megy majd adásba) és velünk is ugyanaz történt, mint Veled! Csomó szép emlék jött elő, jókat röhögtünk, és egy csomó mindent el is mondtunk a kamerának, ami benne lesz majd a műsorban.

Köszönjük a leveled, és a jókívánságodat!

Üdvözlettel: a KARTHAGO!
Kedves Karthago!Érdeklődni szeretnék,hogy a váci koncert meg lesz-e tartva,mert kb. 200 km-ről jönnénk és nem szeretnénk hiába utazni????????????????
Válaszotokat előre is köszönöm!

A Karthago válaszol:
Kedves bácsalmási Rajongó!
Bár Bácsalmás valóban igen-igen messze esik Váctól, de azért gyere bátran, minden koncertünk meg lesz tartva, amit a honlapunkon látsz!!
Ilyen eset, mint Baján, 31 évente egyszer esik meg a KARTHAGO-val.... És látod, nem a zenekar tehet róla. Úgyhogy a matematika törvényei szerint,a következő eset, 2041-ben lehetséges... :-))) De nem lesz!

Gyere bátran! Remek buli lesz.

Üdvözöl a KARTHAGO!
P. István
Kedves Karthago, tisztelt Szigeti Ferenc zenekarvezető!

Nagyon-nagyon okosan tették, hogy abbahagyták ezt az Önöknek rangon aluli és méltatlan cikkezést és levelezést ezzel a bajai "szervező" senkivel!
Ez sajnos itt egy eléggé közismert féreg Bátaszéken, néhány bukott, elbaszott koncerttel próbálkozott, de az Önök kis-lábujjához sem érhet!
Higgye el, nem méltó maguknak, egy ilyen nullával egyáltalán vitába állni!

Önök egy országosan, sőt Európában is maximálisan elismert legendás nagy csapat, a legjobbak közül, kár időt fecsérelni egy ilyen senkire.

Nem is értem, hogyan képzelte, hogy pénz nélkül hív meg zenekarokat Bajára?!

Ez pont olyan, mintha Pécs városa ugye meghívta Sealt egy koncertre, majd amikor már itt van, közlik vele, hogy ja, bocs pénz az nincs... Vagy a Hegyalján a Motörhead-et nem fizetnék ki... Szerintem egyik sem vállalná a bulit, azonnal sarkonfordulnának és soha többé Magyarországnak még a közelébe se jönnének!

Önöket kérem tehát, tegyék a dolgukat, játszanak jókat mindenfelé, legyen sok szép sikerük, és azért egyszer jöjjenek el valóban Bajára és akár Bátára is, mi nagyon-nagyon szeretnénk és várjuk!

Ne úgy emlékezzenek Bajára, hogy itt átvágták Önöket, kérem!!!

Tisztelettel: P.István, Bátaszék. (És még nagyon sok barátom!)

A Karthago válaszol:
Tisztelt P. István!

Már valóban lezártuk a bajai ügyet, és a levelezést is ebben a témában.
Az Ön levelére csupán azért válaszolunk így utólag, mert egyfelől nagyon igazat írt, okosan és jókat, viszont csak részben van igaza! Mert nem értünk egyet mindenben, különösen a pejoratív, bántó jelzőkkel van problémánk!
Mi nem szeretnénk bántani a szervezőt, Kovács Norbertet, és nem tisztünk minősíteni sem, bár az adott helyzetben akkor, valóban nagyon mérgesek voltunk rá.
De a jószándékát nem kérdőjelezzük meg, végül is szeretett volna egy klassz KARTHAGO bulit szervezni, ami számunkra egyfelől pozitív.
AZ, hogy nem volt erre kellő fedezete, az valóban hiba, és ott, abban a pillanatban végzetes hiba volt, mert ezzel egyfelől tönkretette a saját addigi munkáját, másfelől a KARTHAGO koncertjét is.

De mi bízunk a korrektségében, és várjuk a rendezési elképzelését a zenekar és főleg a közönség felé is. Nagyon reméljük, hogy hamarosan megoldja.

Viszont, amennyiben egy idő után nem látunk erre utaló jeleket, és konkrét intézkedéseket, akkor természetesen ismét elővesszük a dolgot, és igen széles körben tájékoztatni fogunk mindenki erről.

Nos, esetleg akkor lehet elővenni a lesújtó jelzőket. Reméljük erre nem kerül sor. Addig viszont kérjük a visszafogott, kulturált fogalmazást és írásmódot.

Üdvözlettel: a KARTHAGO!.
ui: ja, és Bajával természetesen semmi bajunk!!! Csoda kedves város!
Tisztelt Szigeti Ferenc!
El sem tudja képzelni, hogy mióta vadászok a Nyári emlék c. számra! Ifjúkoromban a klubdélutánokon szinte csak ez a kislemez forgott a korongon. Felnőtt lettem, 55 éves, és azóta csak egyszer hallottam a Poptarisznyában.
Nagyon kérem, hogy ezt a gyönyörű dalt, ha teheti, legyen szíves elküldeni, hogy letölthessem, mert sehogyan sem sikerül. Újra szeretném élni a fiatal, tini éveimet, ezzel tudnék igazán emlékezni. Köszönöm. Tisztelője: Julianna.

A Karthago válaszol:
Kedves Julianna!
Megpróbálunk segíteni, de nem lesz egyszerű... A Nyári emlék c. dal egy kislemezen van a Sigma együttestől, amelynek a gitárosa volt Szigeti Ferenc, és ő is írta a számot. Először is ezt a kislemezt kell megszerezni, azután talán már sokkal könnyebb lesz a dolog.
Szíves türelmét kérjük, próbálkozunk.
A TEAM.
Kedves, Drága KARTHAGO!!!!!

Jó látni és olvasni a rajongok leveleit, hogy mindenki egyetért a zenekarral!!!!

Ez az ürge, csupán annyit akart,szerintem, a zenekart nem fizeti ki, Ők úgysem merik megtenni a jó hírnevük miatt, hogy nem lépnek fel, a jegyek eladásából pedig van pénze..., de tévedett !!!!
Ha tökös gyerek,megcáfolja!!!

DE, most mondom,azt verje ki a fejéből,ha a zenekart azzal a szöveggel akarja lejáratni, hogy a kavicsot(pénzt) megkapták,de kevés volt a néző, azért nem vállalták a fellépést, vagy valami hasonlóval.

Az ürgének emlékeztető:

2009. július Mezőkövesd.

párszáz néző, eső,szél, vihar. sz.....rá ázzzztunk,nem volt bajjjj,észre sem vettük, a KARTHAGO úgy nyomta a zenét, mintha 10 ezer ember előtt játszana!!!!!!

Tudjuk, nehéz döntést kellett akkor hozni, de szerintem minden KARTHAGO rajongó Veletek van!!!!!!


Ugye túltettétek már magatokat a bajai koncerten, és ugye nem álltok meg a csillagos égig??????????


Sziasztok Karthago! Sziasztok rajongók!
Bocsi, hogy megint a bajai koncerttel hozakodok elő, de van itt valami. Olvastam alább, két rajongó is azt kérdezte, hogy meg lesz-e tartva a bajai koncert. Fura nem? A szervező gondolhatta, hogy pénz nélkül nem vállaljátok a koncertet, ez pedig kiszivárgott. Így elterjedt a hír, hogy esetleg nem lesz Karthago. Aztán válaszul mentik, ami menthető: lesz buli, nehogy már otthon maradjanak az emberek a pénzükkel. Ez a feltételezésem.
Amúgy igazatok van, hogy nem hagytátok magatokat.
Én láttam a debreceni koncertet csúcs volt, remélem a nyáron még eljutok egy helyszínre drága Karthago. Addig is megyek DVD-t venni, ha kapható már. Millió puszi.
Gabica

A Karthago válaszol:
Aranyos vagy, figyelmes, köszönjük!
A KARTHAGO.
xxxxxxxxxxxxxxx

A Karthago válaszol:
Kedves Csaba!
Köszönjük leveled, amelyben elmondod, hogy felvetted a kapcsolatot a bajai szervezővel, Kovács Norberttel, Bátaszéken.
Ahogy írod, állítólag ő azt mondotta neked, hogy aki visszaküldi a karszalagját, az ő címére, annak majd visszaküldi a pénzét...
Íme ezt itt közzétettük.

Megjegyzésünk:
Ameddig Kovács Norbert nem ad felhatalmazást arra, hogy a címét itt megadjuk, addig ezt természetesen nem tehetjük meg.
A Team.
Abba kellene már hagyni a bajai koncertet,senki nem várhatja el senkitől sem hogy ingyen dolgozzon,és ezt azért írom így mert igenis kemény munka van egy fellépésben,még mi szórakozunk a zenész melózik.Nyugodt szívvel mondom hogy a KARTHAGO KISÚJON BEBIZONYÍTOTTA.TISZTELET A MESTEREKNEK!!!!!
Micsoda mocsok ez a szervező Kovács!!! Ilyet írni ide a honlapra, álnéven! Azt hiszi nem lóg ki a lólába? Undorító!
Átbassza a zenekart a közönséget mindenkit és itt próbál mesedélutánt tartani. Fizesse vissza a belépőket és a zenekart!!! Simlis genya! Megtaláljuk!!!
SZT. Baja.

A Karthago válaszol:
Kedves Tibor! Nem kell eldurvulni. Csak nyugodtan, úriemberként, ha lehet.
Köszönjük a zenekar nevében.
K
Kedves Karthago, kedves Rajongók!
Én személyesen ismerem az elmaradt bajai koncert szervezőjét. Tudom milyen hazai nagy zenekarokat hozott már Bátaszékre (Deák-Bill, Kalapács, Tunyogi Rock Band...), soha senkivel nem volt konfliktus anyagi dolgok miatt. Lehet, hogy felelőtlenség anyagi fedezet nélkül szervezkedni és abban hinni, hogy ilyen nagy szabású rendezvényen mint a halfőző népünnepély százezer emberből lesznek annyian kíváncsiak erre a programra , hogy az fedezi a költségeket naiv dolog. Mit is remélhetett volna, hisz a KARTHAGO zenekarról volt szó, a magyar rock legendás alakjairól. Olykor az ember rákényszerül olyan lépésre, ami anyagilag és erkölcsileg komoly helyzetbe sodorhatja és ha rosszul sül el a dolog oda kell állni a felbőszült rajongók elé, állni a "pofonokat". Hozzáteszem érthető a rajongói elkeseredés és a zenekar védekezése, de teljesen inkorrekt a címét kirakni, mert ahogy a helyszínen nem tűnt el, úgy gondolom a hivatalos lépések ellen sem fog kibúvót keresni.
Amit biztosan tudok - ez elég személyes dolog ebben a történetben a szervező részéről- nem nyaralni ment volna a bevételből, hanem arra költötte volna akit a világon a legjobban szeret, a beteg Kisfiára.
Ha már a "geci" tartalmú üzenet is kikerülhetett, kérem Szigeti Ferenc Urat, az én üzenetem is jelenjen meg így, ebben a formában! Köszönöm!


A Karthago válaszol:
Kedves "K"!

Talán szerencsésebb lett volna, ha névvel írsz levelet ide, ahogyan azt mindenki más tette.... Így kissé gyanús... Se e-mail cim...

No, de hagyjuk. Ennek ellenére. íme itt van a leveled.

Természetesen, mi nem értünk egyet a "gecizővel" sem, de lám, az ő levele is olvasható.

Tudod, mi borzasztóan sajnáljuk a szervező családi problémáját, már ott a helyszínen is megértettük, és mélyen átéreztük a gondjait.
De ez sajnos semmiképpen nem menti fel az alól, hogy meggondolatlanul, felelőtlenül, és végül is nagyon nem korrekten, azaz tökéletesen fedezet nélkül intézte a koncert dolgait.
Ugyanakkor mi pontosan tudtuk, hogy a korábbi keceli esetet ő is ugyanúgy elítélte, amikor egy ottani vállalkozó simán átverte a fél zenei szakmát, Hobótól, a Kormoránon, a Kárpátián, a Prognózison, a Lordon át a KARTHAGO-t is!
Majd ugyanezt mégis megcsinálta ismét a KARTHAGO-val!

A KARTHAGOnak 31 éve ez volt az első esete, hogy nem vállalta a fellépést, pedig valóban minden készen állt a helyszínen: fel voltunk szerelve a színpadra, átöltöztünk a koncertre, készre behangoltuk a hangszereket, tehát ugrásra készen álltunk ott a színpad mellett!
Csakhogy éppen a pénz nem jött. És éppen attól a vállalkozótól, akitől erre nem számítottunk.

Azt senki nem tudhatja, mennyire megalázó helyzetbe került a KARTHAGO akkor!

Mert mi akartunk játszani, azért mentünk. De ugyanakkor ott volt ez a szervező, aki ígérgetett fűt-fát, kéregetett, hitegetett, csak éppen nem állt rendelkezésére a fedezet!
Ez elmondhatatlan dilemma, amikor mi meg láttuk a zenénkre éhes közönséget. Viszont egyszer és mindenkorra meg akartuk mutatni, hogy nem lehet simliskedve, hitegetve, átrázva másokat, nagykoncertet rendezni a semmiből! Ez enyhén szólva is galádság, bárhonnan is nézzük, és visszaélés a zenekar jóindulatával. Úgyhogy ez alkalommal így döntöttünk.

És a végére még valami: nem a mi tisztünk megítélni, hogy jó, avagy rossz ötlet volt Bajára, a Halászléfőző verseny idejére, egy meglehetősen kieső helyen fizetős programot szervezni, akkor, amikor az egész városban csaknem százezer ember tolong a különböző egész napos ingyenes műsorok, koncertek és színpadok előtt!!?? Lehet, hogy jó ötlet, de az is lehet, hogy nem talált be. Viszont egy igazi korrekt vállalkozónak erre fel kell készülnie, mert ha már meghívott a saját nevében zenekarokat, akkor igenis gondoskodnia kell arról, hogy bármi is történjen, azokat elsőként ki KELL fizetnie, mert ők ezért játszanak, és ezért utaztak le Pestről, vagy éppen Erdélyből!!

Ezt lehet tovább még magyarázni, de részünkről befejeztük, nem kívánunk ezzel többet foglalkozni.
A továbbiakban az ügyvédeké a szó.

A KARTHAGO!