július 10. vasárnap 20:00
Balassagyarmat , Civitas Fortissima tér, (Fő tér) Fedett nagyszínpad
július 16. szombat 21:00
Örkény, Piactér, Nagyszínpad


2022.06.05.

Indul a NYÁR! A KARTHAGO Siófokon!!!!

Június 5.-én, este a Balatoni Pünkösdi Fesztivál vasárnapi sztárvendége a legendás KARTHAGO!! Gyere ki a Fő térre a víztorony...
2022.05.16.

Elindultunk!!!

Nagy lendülettel dübörög a KARTHAGO 2022-es évi "LandTour" című országos turnéja! Sok helyen találkozunk majd, nézegessétek itt a honlapon a "Koncertmenü" oldalt, folyamatosan...

2021.11.12.

 Sajnos megtörtént az, ami még sohasem történt a zenekar 42 éves pályafutása alatt! Elmarad a holnapi, november 13.-i koncertünk, ráadásul a nagyon várt budapesti Barba Negra klubban! Még sohasem...





Rajongói levelek

Tájékoztatunk, hogy az oldal moderált, a KARTHAGO zenekar fenntartja a jogot arra, hogy stílusában vagy tartalmában ide nem illő, sértő módon közzétett hozzászólásokat ne publikálja.


Név:
E-mail:
Bejegyzés:
Kérem, írja be a képen látható karaktereket:


Sziasztok
Nagyon szépen köszönöm a felejthetelen élményt amit 2O17 július 28-án RIMASOMBATBAN nyújtottatok nekem és számos rajongóitoknak a felvidéken.36 év után megint élöben halhattam a KARTHAGOT. Még egyszer köszi és gyertek gyakraban erre a vidékre is.A Ti zenéteken nöltünk fel és mai napig halgatjuk.
Sziasztok Gábor

A Karthago válaszol:
Köszönjük szépen Gábor!
Kedves Karthago! Számomra nagyon nagy élmény volt a gyenesdiási koncert. A férjem meglepetésként vitt el oda, mert tudta, hogy én is imádlak benneteket. Ezt a hatalmas élményt még az is tetézte, hogy végre meg mertem szólítani druszámat: Takáts Tamást és kértem tőle autogramot és beszéltem vele néhány szót. Amit kaptam tőle szeretettel Takátsként Takácsnak azt be fogom kereteztetni. Imádom a hangját, imádlak benneteket egyesével és külön-külön is. Imádlak Karthago és imád benneteket a 21 éves lányom Dorina is! Számunkra legenda voltatok, vagytok és lesztek is! 15 évestől 100-ig, 1000-ig! Még legalább 38 évig! Szeretünk benneteket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


A Karthago válaszol:
Kedves Erika, nagyon aranyos levelet írtál, köszönjük szépen!
Kedves Elefántok!

Jó lenne végre ha Nagyváradra (Oradea,Románia) is jönnétek,még mindig fehér folt.
Tudok,hogy egy jó okot:
https://www.facebook.com/SzentLaszloNapok2017/?fref=ts Idén az Omega volt a fő attrakció,jövőre Ti jöhetnétek. Addig is,találkozunk valamelyik idei budapesti koncerten.

A Karthago válaszol:
Örömmel megyünk Nagyváradra (is), természetesen, ha hívnak... Most voltunk Szentegyházán a Motorostalálkozón, óriási tömeg volt a KARTHAGO-n! Úgyhogy nem rajtunk múlik. Üdvözlettel, a Banda!
Sziasztok !
Nagyon fantasztikus és látványos volt a tatai koncert .
Megint mint midig keményen dübörgött a banda !
Azt szeretném kérdezni , hogy a bágyogszováti koncert
féltizenkettőkor kezdődik , vagy csak el lett irva ?
Köszönettel : Árpád
További sok sikert !!!!

A Karthago válaszol:
Köszönjük!!! Igen, a bágyogszaváti Káposztafesztiválon valóban éjjel fél 12-kor játszunk!
Nagyon-nagyon köszönöm a jászberényi bulit,mint mindig most is istenien éreztem magam ,Veletek .Hatalmas Köszönet a Szeretetekért és a Barátságotokért! Nagyon hálás vagyok érte, KÖSZÖNÖM!

Ölelés: Lovász Tomi

A Karthago válaszol:
Tamás, mi is nagyon örültünk Neked, a barátság mindig összehoz bennünket! Gyere máskor is, várunk szeretettel! Üdv: a KARTHAGO!
Sziasztok !
Fergeteges bulit csaptatok nálunk szombaton. Köszönjük szépen a bulit. 45 éves vagyok, a nejem 43, de ott, akkor egész fiataloknak éreztük magunkat. Mégegyszer köszönjük.

Az intro melyik komolyzenei előadó műve volt, mert ismerem, de nem tudom hová tenni, kicsit olyan Wagner-es volt. :)

A Karthago válaszol:
Mi is köszönjük Neked!
Krassovits Emil és Krassovits Ildikó
Tegnap történelmet írt a Karthagó nálunk, Kaposváron! Ez a zenekar a világ bármelyik rockszínpadán megállná a helyét. Elementáris erő, dinamika összhang és óriási zenei tudás magabiztosság jellemzi őket. Tegnap az első részben iskoláztak! Megmutatták, hogyan kell rockzenét játszani, keményen, dögösen irtózatos erővel bámulatosan. A második részben pedig láthattuk a szórakoztató oldalukat a humort, a hangulatteremtés és a jókedvű zenélés magasiskoláját. Nem találok jó szavakat igazából de mi sokezren ott a Kossuth téren azt éreztük, hogy valami melegítette a szívünket miközben az őrületes Elefántok csodásan dübörögtek nekünk a színpadon. Mi, igen, mi kaposváriak köszönjük ezt a felejthetetlen estét és élményt KARTHAGÓ! Nem felejtünk!

A Karthago válaszol:
Nagyon szépen köszönjük a szép sorokat, mi is nagyon-nagyon boldogok voltunk tegnap este, Veletek! Mi sem felejtjük el ezt a csodás kaposvári estét! Üdvözlettel: a KARTHAGO!
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy mikor a Lord együttesben is játszó Gidó ugyanazon a napon koncertezne amikor ti, melyik együttest részesíti elönyben? További sok sikert, és remélem az idén legalább 2x eljutok egy jó Karthago koncertre.

A Karthago válaszol:
Kedves Laci! Gidó május elsejével kilépett a Lord együttesből végleg. Olvasgasd itt az oldalon a Koncertmenü-t! Minden állomás fent van a nyári turnéból. Várunk szeretettel!
Jösztök-e az idén, Veszprém környékére?

A Karthago válaszol:
Olvasgasd itt az oldalon a Koncertmenü-t! Minden állomás fent van a nyári turnéból. Várunk szeretettel!
Tisztelt Karthago,drága Rockelefántok!

Idén sem terveztek nagyváradi (Oradea,Románia),esetleg valahol a közelben (pl. Debrecen,Berettyóújfalu,Nagyszalonta) koncertet ? Budapesten mikor léptek fel idén először? Várom megtisztelő válaszotokat.

A Karthago válaszol:
Kedves Tamás-Norbert! Olvasgasd itt az oldalon a Koncertmenü-t! Minden állomás fent van a nyári turnéból. Várunk szeretettel!
Kedves Ferenc!
Márciusi születésnapi ajándékként szeretnék a páromnak örömet szerezni a koncertetekkel. Budapest környékén mikorra várható a fellépésetek?
Üdvözlettel
Bánáti Katalin

A Karthago válaszol:
Elnézést a kései válasz miatt... Jaj. Olvasgasd itt az oldalon a koncertmenüt!
Sziasztok!
10.osztályos lányom házi feladata egy szabadon választott dal elemzése volt.
Nos elküldöm nektek szeretettel.
Fogalmazás

Karthago: Apáink útján



Kutatjuk honnan érkeztünk
Vizsgáljuk furcsán két kezünk
Ezer éven át megtanultuk már, mire jó a szív és a száj
De még nem tudjuk, még nem értjük hová érkezünk.

Száz éves fák, történelem
Feldúlunk erdőt, földeket
Keresünk régmúlt éveket
Számoljuk az évgyűrűket
Ezer éven át megtanultuk már, mire jó a szív és a száj
De még nem tudjuk, még nem értjük hová érkezünk

Apáink útján járunk még
Őseink táncát járjuk még
Új útnak hisszük a bűvös kört
És sokszor úgy élünk, mint ők

Száz éves fák, történelem
Feldúlunk erdőt, földeket
Keresünk régmúlt éveket
Számoljuk az évgyűrűket
Feldúlunk erdőt, földeket
Ezer éven át megtanultuk már, mire jó a szív és a száj
De még nem tudjuk, még nem értjük hová érkezünk

Apáink útján járunk még
Őseink táncát járjuk még
Új útnak hisszük a bűvös kört
És sokszor úgy élünk, mint ők.



A Karthago 1979-ben alakult magyar rockegyüttes. Nevük egy történelmi eseményre utal, mely önmagában is erőt és dinamizmust sejtet.
Az Apáink útján című kislemez 1980-ban jelent meg először. A dal címe visszautal a régi múltba, melyben ,,apáink” szó egyfajta generációs utalás.

A dal első versszaka ,,Kutatjuk honnan érkeztünk”, az emberiség legnagyobb kérdéseire keresi a választ: kik vagyunk, honnan érkeztünk, hová tartunk.
,,Vizsgáljuk furcsán két kezünk” az evolúció és a teremtéstörténet közti tépelődés jelei láthatóak. A versszak további részében az ezer éves utalás azt a tudást jeleníti meg, ami apáról fiúra szállt, amely tudás minden emberben megtalálható.



A második versszakban világossá válik, hogy a mai kor embere tisztában van azzal, hogy létezik az egyetemes tudás, csak kicsúszott a kezük közül, és sehol nem találják. A tudomány nevében rombolnak és pusztítanak (,,Feldúlunk erdőt, földeket”), miközben próbálnak belekapaszkodni az otthonról hozott értékekbe (,,Ezer éven át megtanultuk már, mire jó a szív és a száj”).
A harmadik versszak az élet örök körforgására utal. Rávilágít arra, hogy csak mi emberek hisszük azt, hogy mindig az újdonság a legjobb, de ha magunkra maradunk, az ősi hit segít visszatérni a mindennapokba.

Véleményem szerint ez a dal, mely 1980-ban íródott, a mai kor emberére most is ugyanúgy igaz. A technikai-műszaki fejlődés során egyre inkább elveszik az emberek egyénisége, megszűnik a generációk közötti átjárhatóság. Egyre kevesebb lesz az ősi tudás, ami apáról fiúra szállhat. Ha elveszik a tudás, vele veszik a hit is. Hiszen valamiben mindig hinni kell, hogy az úton tudjunk maradni.





Készítette: Varga Kinga




Források: https://m.zeneszoveg.hu/m­_dalszoveg/8060/karthago/apaink­-utjan-zeneszoveg.html
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Karthago



A Karthago válaszol:
Köszönjük! Ez nagyon klassz és végig érthető, jól lekövetett elemzés! Gratulálunk. A KARTHAGO és Szigeti Ferenc, a szövegíró.
Sziasztok

Duna tv – Család-barát – Április 10., vasárnap leadott műsorában mondtátok,hogy készülőben van egy új album,új dalokkal.
Ez tényleg így van ? Ha igen mikorra lesz kész,megvásárolható. Nagyon sok rajongótok várja már.

Üdv Attila

A Karthago válaszol:
Igen, január 3.-án kezdődnek a próbák, és nekiindulunk új dalok készítésének. Először három-négy új nótát veszünk fel tavasszal, ezeket közzétesszük, majd nyár végén még úgy hatot és ha minden sikerül, akkor karácsonyra kijön az új KARTHAGO lemez!!!
Tisztelt Karthago!
Köszönöm(köszönjük) az idei év fergeteges koncertjeit,amiket 37 év után is adtok nekem(nekünk).
Ez úton is kívánok nektek Kellemes Karácsonyi ünnepeket és koncertekben gazdag újévet.

A Karthago válaszol:
Köszönjük szépen, és viszont kívánjuk!
Keresik a tökéletes szó szinonimáját. KARTHAGO.

Tisztelettel Adácsi László

A Karthago válaszol:
Hát ez kedves, Laci! Köszönjük!
Kedves Karthago!

Tatabányán, vagy esetleg annak környékén, nem fognak fellépni?

A Karthago válaszol:
Most még nem tudjuk, jelenleg folyik a jövő évi turné szervezése.
Mély tiszteletem a zenekarnak,1984-ben láttam élőben először a zenekart ,mai napig sűrün hallgatom az összes számot.
Abban az időben még álarcban léptek színpadra,szeretnék kérni, ha lehet,álarcos fotókat.
Előre is köszönöm.

A Karthago válaszol:
Hú, ez nehéz kérés, mert valamiért abból a korszakból szinte alig maradt fenn kép! Még nem voltak digitális fényképezőgépek és okostelefonok akkoriban.
Kedves Karthago!

Ti csak tavaszi/nyári koncertzenekar vagytok? Őszre és télre nincsenek tervben koncertek?

Üdvözlettel: Gulyás Laci

A Karthago válaszol:
Kedves Laci! Azért ez így nem tipikus. Általában játszunk télen is, de, -a többi nagy rockbandához hasonlóan, - inkább a nyári nagy szabadtéri koncertek és fesztiválok a KARTHAGO erőssége. Természetesen sok késő őszi és téli nagykoncertünk is volt már. Reméljük, lesz is!
Kedves Rockelefántok!

Az október 23.-ai csepeli koncert lesz az évzáró koncert?

A Karthago válaszol:
Kedves Tamás! Még nem tudhatjuk, nem jön- e be egy decemberi koncert...
Sziasztok!

Szeretném megköszönni a szeptember 11-i, Nagykőrösön adott kiváló koncertet. A lemezeiteket már ismertem, de a zenekart élőben még nem láttam. Szóval, köszönöm az igényes, intelligens, közvetlen és baráti előadásmódot, a padlószaggató riffeket. Remélem, hamarosan újra láthatlak benneteket. Sok sikert és hosszú életet a Rock Elefántjainak.

József

A Karthago válaszol:
Kedves József, köszönjük! A KARTHAGO!