szeptember 22. vasárnap 17:00
Sármellék, repülőtér Szabadságfesztivál!
szeptember 27. péntek 21:30
Kőszeg. A Kőszegi Szüret c. rendezvény


2019.07.25.
IDŐNKÉNT KATTINTSATOK A Facebook OLDALUNKRA A RÉSZLETESEBB BESZÁMOLÓKÉRT ÉS RENGETEG ÚJ FOTÓÉRT!! Hivatalos Facebook oldalunk: Karthago együttes
2019.07.24.

 Utóbbi idők legjobb hangulatú koncertje volt szombaton a Track-ben! Csodás és zeneértő rajongók jöttek össze és a banda is remek formában és jókevűen játszott lazán, de teli erővel, energiával...

2019.07.23.

 Az esztergomi, főtéri óriáskoncert után, beültünk a Mercedes-Benz Vito Tourer turnébuszunkba és "szétszáguldottuk" az országot keresztbe... :-) Először az osztrák határnál, Lövőn dübörögtünk,...

Rajongói levelek

Tájékoztatunk, hogy az oldal moderált, a KARTHAGO zenekar fenntartja a jogot arra, hogy stílusában vagy tartalmában ide nem illő, sértő módon közzétett hozzászólásokat ne publikálja.


Név:
E-mail:
Bejegyzés:
Kérem, írja be a képen látható karaktereket:


Szerintem az volna az ideális, ha ezek a dalok letölthető formában kerülnének fel a honlapra, így a zenekar hívei kiírhatnák őket maguknak egy cédére. Ez így végül is hivatalos lenne, hiszen nem torrentoldalon tűnnének fel a számok, hanem a banda maga tenné őket mindenki számára hozzáférhetővé. A legjobban persze minden rajongó egy mondjuk 'Karthago - A korai évek' című bolti albumnak örülne, de mivel erre valószínűleg kicsi az esély, az otthoni cédéfabrikáls lehetőségének megadása is tiszteletre méltó cselekedet lenne.
Kedves KARTHAGO! Ha már szóba jött ez a "Messze még az éj "
címü nóta valahogy nem lehetne megoldani azt,hogy a rajongók hozzá férjenek?Amennyiben jól emlékszem ez a dal nem jelent meg semmilyen hanghordozón.
Maradok feltétélen hívetek :Tomi

A Karthago válaszol:
Jó ötlet. Köszönjük. Lehet, hogy az ARCHÍV rovatba feltöltjük azokat a dalokat, amelyek soha nem jelentek meg lemezen, így viszont meghallgathatóak lesznek itt a honlapon. Megbeszéljük a webmasterrel.

Üdv: a BAnda.
Köszi a gyors reagálást! Megnéztem a neten a dalszövegeket, és biztos, hogy nem a két említett dal egyikéről van szó ("Csak egy szót akarok, "A fények, a hangok az árnyak".) A dal nem élő volt, hanem egy stúdióverzióhoz készített tévéfelvétel. Pár sort Szigeti énekelt. Eszembe jutott közben, hogy többször is elhangzott benne az, hogy "messze még az éj". Lehet, hogy ez a címe? Nagyon érdekelne, miként lehetne megszerezni ezt a remekművet, akárcsak a többi Losóval készült felvételt. Losó hangja és énektechnikája egyébként meglepően hasonlított Tamáséhoz, aki nemzetközi szintű nagy énekes.

A Karthago válaszol:
Igen-igen. Volt ilyen dalunk is: "Messze még az éj". Ez a címe, valóban. Ezek rádiófelvételek voltak, azaz a Magyar Rádió 8-as stúdióban készültek. Manapság talán csak gyűjtőknél lehet fellelni.
Losó Laci valóban remekül énekelt, az hogy Tamás került utána a zenekarban, nem volt véletlen, tényleg hasonlított a hangjuk. Tamás viszont azóta rengeteget fejlődött, Losó viszont abbahagyta.

Üdv:
a KARTHAGO.
Sziasztok! Nem igazán ismerem a Karthago zenekar munkásságát, de kétségtelenül a magyar rockzene éllovasairól van szó. Ma este, az egyik közszolgálati csatorna éjszaki retro zenés műsorában egy fantasztikus funk rock számot hallottam a bandától, amelynek az volt a különlegessége, hogy Takáts Tamás nem szerepelt benne, a dobok mögött láthatóan nem Kocsádi Miklós ült, a dalt pedig a basszusgitáros énekelte (egyébként úgy tűnt, nem Kiss Zoltán az). Gidót és Szigeti Ferit persze azonnnal felismertem. Meg tudná valaki mondani, melyik ez a nóta (a címét nem írták ki), és melyik lemezen található? Hangzása alapján a 70-es évek végén vagy a 80-as évek elején készült.

A Karthago válaszol:
Kedves Bálint!
Nagy valószínűséggel a legelső KARTHAGO formációt láthattad, amelyik kb. 3 hónapig élt. Ebben Szigeti Ferenc, és Gidó mellett, Fehér Lajos dobolt, és a basszusgitáros Losó László volt, ő is énekelt, remekül. Amikor Losó külföldre távozott véglegesen, akkor került a csapatba Takáts Tomi, Kocsándi Mikky és Kiss Zoltán Zéro. Ez a korábbi felállás volt a KARTHAGO őse, de idestova 30 éve az utóbbi ötösfogat játszik együtt szerencsére. Nem tudjuk, (mert nem láttuk) hogy melyik dal mehetett, de abból a korszakból mindössze egy kislemez maradt fenn: "Csak egy szót akarok"/ "A fények, a hangok, az árnyak".
Nagyon sok boldog névnapot kívánok Gidónak,és üzenem neki,hogy köszönöm az elefántot a cd borítón amit Csabival küdött nekem.Nagyon imádom! Már a gyógyulás határán vagyok és nagyon sajnálom,hogy ki kellett hagynunk a debreceni koncerteteket. Majd bepótoljuk!
Puszi

Gidónak boldog névnapot!!!:)
Nem tudjátok még hogy mikor lesz az MTV-n a koncert?Mindenképpen meg szeretném nézni:)
És még egy kérdés: Mikor jelenik meg a koncert dvd???
Jah és boldog új évet a bandának!!!Remélem jöttök a "közelbe" koncertezni a tavasszal:)
Pusz

A Karthago válaszol:
Köszöni Gidó!!
Még nem tudjuk, mikor kerül pontosan adásba, amint kiderül, ideírjuk!
A DVD pedig csupán ezt követően kerül a piacra.
Köszönjük a jókívánságot, Neked is hasonlókat!!

Üdv: a Banda.
Sziasztok!

Egy aprócska észrevételemet közölném!
A Best of albumnál a Barátok nélkül című számhoz azt írtátok zárójelbe, hogy Karthago I, pedig az a szám az Ezredforduló című lemezen jelent meg.

Hali

A Karthago válaszol:
Igaz!!! Köszönjük. Javítjuk.

Üdv: a Banda.
szervusztok!
több éve írtam Nektek,de most újra teszem.Hiányoztok.És elgondolkodtam,ha a britrockcsapatok,előadók jelen vannak saját hazájukban,bár megjegyzem a Fenyő,és a Hobo egyfolytában alkot,miért nem tud aktívan a Karthágó???
Őszintén kérdezem,mi a baj?
Szervusztok,és nagyon boldog 2010-es esztedőt kívánok Nektek!!!

A Karthago válaszol:
Kedves István!

Nem értjük, mi a baj??

2009-ben igen aktív volt a KARTHAGO! Elkészítettünk egy vadiúj albumot, 14 (!) új dallal, ami nem megszokott nagyon a lemeziparban, többnyire 10-12 számnál többet nem vesznek fel előadók.
Azután a Művészetek Palotájában adtunk egy fergeteges "UNPLUGGED" koncertet, majd több mint négy hónapos országos turnéra indultunk. Közel 25 nagyszabású koncertet adtunk, sok-sokezer ember előtt. Statisztikáink szerint közel 80 ezer ember láthatta csak ezen a turnén a zenekart. Azután, tekintve, hogy 2009-ben jubilált a KARTHAGO, megszerveztük és megcsináltuk a harminc éves jubileumi óriáskoncertünket a Papp László Budapest Sportcsarnokban, ahol döbbenetes sikert arattunk, szintén sokezer rajongónk előtt. Azután felléptünk a Sláger Rádió nagy búcsú-szimpátia koncertjén, ahol kb. 50.000 néző ázott szanaszét a rossz időben. Majd stílusosan fejezve be az évet egy monumentális szabadtéri koncertet tartottunk Debrecenben, a Kossuth téren, devember 30.-án, ahol a szintén zuhogó eső ellenére 25 ezren voltak kíváncsiak a KARTHAGO-ra!

Akkor hol is itt a baj???

Üdv: a KARTHAGO.
Drága Karthago együttes!!!

Köszönöm a Debreceni koncerteteket,jó érzés volt a régi nótákra ismét ugrálni még az eső ellemére is.Remélem hamarosan ismét ellátogatok a városunkba. Szeretünk benneteket!!!!!!!

Puszi mindenkinek:Márti

A Karthago válaszol:
Kedves Márti!
Köszönjük szépen, mi is jól éreztük magunkat Debrecenben!

Szeretettel üdvözöl a KARTHAGO!
Drága Elefántok!
Fergeteges volt a debreceni koncert, nagyon élveztem minden pillanatát!
Jó látni, hogy tele vagytok élettel, energiával, vidámsággal!
Ti nem változtok semmit, pont olyanok vagytok, mint a szeptemberi Aréna koncerten! :)
Kívánok sok erőt, egészséget és kitartást a 2010-es évre is!
Üdv nektek!
Duracell Juci :)


A Karthago válaszol:
Kedves Juci!
Nagyon szépen köszönjük a biztatást, és a dicséretet.
Úgy tűnik, Te sem lehetsz éppen egy lomha ducijuci, ezzel a névvel... :-))
Üdv: a KARTHAGO band.
Köszönjük Karthago! Debrecen nevében köszönjük a fantasztikus bulitokat! Élmény volt benneteket látni és élvezni a zenéteket, látni azt a határtalan lelkesedést amivel játszottatok végig! Nagyszerű koncert volt, és talán ti is láttátok a nagy eső ellenére senki nem mozdult el,mindenki végigállta a bulit. Mi is szanaszét áztunk,fagytunk de megérte!!!! Nem tudjuk hányan voltak,de ennyien még sohasem voltak a Kossuth téren semmilyen koncerten eddig, az biztos.
Gyertek el máskor is!
Atti, Kari, Zolcsi, Frédi és McMarci, a rockrajongó őrültek Debrecenből.

A Karthago válaszol:
Köszönjük fiúk, maradjatok mindig rockrajongók, és ezúton köszönjük mi is a debrecenieknek az elképesztő kitartásukat hogy abban a hideg, esős, barátságtalan időben végigállták a KARTHAGO koncertjét!
Üdvözlettel: a Banda.
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a '97-es koncert megfog e jelenni valaha DVD-n teljes terjedelmében?
Az új DVD-ről mit lehet tudni? Egy szál lemez lesz egy műanyagtokban, vagy valamilyen szép kiadással készül majd?

Köszönettel: Ottó


A Karthago válaszol:
Szia Ottó!

A '97-es nagy BS. koncertünk már jó régen megjelent DVD-n, ma is kapható, és azon csaknem az egész buli rajta van, kevés kivétellel. Azon már nem tudunk változtatni.
Az idei 30 éves jubileumi koncertünk szinte teljes terjedelemben rákerül majd az új DVD-re, ez a buli pedig csaknem két és fél órás volt.
Mi nagyon szeretnénk, ha exkluzív kivitelben jelenne meg, igazán méltóan a jubileumhoz, de erről a végső szót a kiadónk mondja ki. Valószínűleg februárra lesz kapható.

Üdvözlettel: A KARTHAGO.
Döbbeneteset alakított a Karthago tegnap Debrecenben!!!! Ez a zenekar a világon mindent tud, amit 2010-ben egy rockbandának tudnia kell, sőt ennél sokkal, de sokkal többet! Tud bánni a közönséggel, nem metálszinten tudnak zenélni a tagok, hanem bármit el tudnak játszani, és ez totálisan egyedülálló Európában! Hallottam a helyi rádióban,hogy 25 ezren voltak!!!
NEM VÉLETLENÜL NEM MOZDULT EL TEGNAP az a 25 EZER EMBER A KOSSUTH TÉRRŐL KÉT ÓRA HOSSZAT, AZ EGYFOLYTÁBAN SZAKADÓ ESŐ ELLENÉRE!!!!!
A Karthago tud valamit, amit csak ők tudnak, és ez maga a zenei csoda.
Csak így tovább! Bármilyen esőt kibírnék, ha ismét hallgathatnám Őket!
Szandra, Debrecen.
Sziasztok!!!

December 30.-án Pest mellől, Nagytarcsáról Debrecenbe utaztunk az eső ellenére, csak hogy lássunk Titeket!! Nagyon jól éreztük magunkat és reméljük, hogy idén is lesz részünk hasonlóan remek koncertekben!!:)
Egyébként az idei koncertlista mikor lesz megtekinthető?
Voltunk a BS-beli koncerten is és nagyon várjuk a DVD megjelenését!! Mikorra várható, vagy továbbra sincs pontos időpont?

Várjuk a válaszaitokat és Nagyon Boldog Új Évet Kívánunk!!:)

Barbi, Dávid, Laci

A Karthago válaszol:
Köszönjük!!! A válaszok: 1. /Kb. március elejétől lesz kint a koncertmenü.
2./ A DVD előreláthatólag februárban fog megjelenni, mert miután a Magyar Televízió eltette a koncert sugárzását januárra, így, a szerződésünk értelmében, csak ezt követően kerülhet piacra a DVD.

Üdvözlettel:
A KARTHAGO.
Ákos
hello Karthago! Lehet tudni hogy már lesz-e Békéscsabán vagy környékén koncert? és még egy kérdés lehet kérni autógrammot az együttestöl?

A Karthago válaszol:
Még nem tudjuk pontosan, de valószínű, hogy lesz arrafelé koncertünk a nyáron.

A TEAM.
Reméltem, hogy moderálva lesz, s nem kerül simán be a beírásom, hiszen voltaképp ez Nektek szól, amennyiben tényleg eljut hozzátok...
Most hogy már ezt a moderálást is tudom, megírhatom, hogy eszméletlen idióták vagytok, s ez nem negatív értelemben kell érteni, hanem ez voltaképp egy dicséret, s ezért érhettétek el, hogy végig jól éreztem magam, furcsa így leírni, de tényleg jól mulattam...
Sok zenésznek mondom, hogy ne csak előadjon, a közönséggel is foglalkozzon... akkor többet ad, mint egy előadás... s Ő is kap valami olyat, ami másképp nem... Nektek ezt nem kell elmondanom, csípőből tudjátok...
Nagyon köszönöm, hogy ilyenek voltatok... na, megyek, veszek egy forró zuhanyt, mert még mindig vacogok... s irány az ágy, mert holnap korahajnalban utazom fel Pestre, hisz miattatok ma nem mehettem:))))

Sajnálom, hogy ezt szóban nem mondhattam el (igazából nemis értettétek volna meg a fogsorom csattogása elnyomta volna minden szavam)... de lett volna csak jobb idő... nem úsztatok volna meg:)))

Vigyázzatok egymásra, minél tovább lehessetek nekünk!:))))

Üdv:

R.


A Karthago válaszol:
Kedves Ritcs! Már az elsőt is értettük, csak éppen mi nem voltunk gépközelben tegnap óta... :-))
Köszönjük a véleményed, igazán jól esett. Mi is hasonló szépeket kívánunk Neked az új évre!!

A KARTHAGO!
Nem hagyhattam ki ezt a mai debreceni koncertet... igaz, szétáztam, borzalmasan fáztam, a hangom elment, az ujjaimat képtelen voltam behajlítani, a fejem még most is zsong....
Egyetlen férfi sem tudott volna erre rávenni... de öt már igen:))).... s mit tagadjam, megérte!!!
S az, hogy jobbak vagytok, mint huszonakárhány éve, amikoris képes voltam a debrecen egyes (igazából egyetlen) sárga villamosán szószerint lógni (jah, hogy ez balesetveszélyes?), hogy aztán a mozgó vonatra ugorjak fel (na, ha ezt a gyerkőceim tennék meg most, totál kilennék!), bevállalva a szüleim megtorlását, mivel annak idején voltaképp elszöktem... Akkor sem bántam meg... :)


Boldog Újévet!
Sziasztok!

Elsőként had kívánjak békés, áldott karácsonyt és új évet!
Két kérdéssel fordulnék hozzátok.
Boltokban látam az Ezredforduló és a Senkiföldjén című albumokat amikre rá volt írva, hogy archívumból való.
Ez mit jelent? Nem lehet majd kapni a régi albumokat, vagy miért más egy kicsit a cd-k kinézete a régebbiekhez képest?
Másik kérdésem, hogy az angol nyelvű albumaitokat be lehet e szerezni CD-n?

A Karthago válaszol:
Kedves Ottó!
A két régi album tökéletesen megegyezik az eredetivel, csak most egy másik kiadó tette piacra, történetesen az Alexandra. A zenei anyag ugyanaz, mint a régi.
Az angol lemezeink beszerzése már kissé körülményesebb, merthogy azok Ausztriában, és Németországban jelentek meg. Ezügyben egyelőre mi is tanácstalanok vagyunk. De dolgozunk rajta, hogy idehaza is beszerezhetőek legyenek hamarosan.
A jókívánságaidat köszönjük, mi is viszont!!

A KARTHAGO üdvözöl!
Békés, boldog ünnepet, szeretetet, kitartást, türelmet, és mindenjót szeretnék az életetekbe kívánni, a lelketekbe kreativitást, hitet, önbizalmat és a napjaitokba sok-sok rajongót, tisztességet, és minden jót!A Karthago válaszol:
Kedves Virág!

Köszönjük, és neked is hasonló szépeket kíván a KARTHAGO!!!
Gyönyörű lett a honlap! Gratulálok! Amúgy is bolondultam a zenekarért gyermekkoromban is!

Az a szegedi emlék ma is megborzongtat..

Hát még a városligeti közelkép :)

Imádlak még ma is.. még jobb lemezt szeretnék kérni..
Akár segítenék is.. de messze vagytok..

S elég ingatag vagyok :)

Évi