június 27. vasárnap 20:00
Vonyarcvashegy
július 09. péntek 22:00
Ragyolc (Szlovákia)


2021.06.19.
2021-es "Rock a Vérünk" turné!!

 Kint van a 2021-es turné a Koncertmenüben! A járvány és a lassan javuló helyzet miatt a dátumok folyamatosan frissülnek!

Figyeljétek a Koncertmenüt!!!

2021.06.15.

 Ünnepélyes keretek között, ma átvettük a Magyar Kultúra legmagasabb könnyűzenei művészeti állami kitüntetését, a Máté Péter díjat!!! Az ünnepség a Pesti Vigadó dísztermében zajlott, a díjakat...

2021.05.24.

 A Kormány május 23.-i rendelete alapján, ismét megrendezhetőek a "zenés-táncos" rendezvények, azaz a koncertek!! Nincs korlátozva semmilyen létszám, tehát a koncertek korlátlan közönségszámmal...

Rajongói levelek

Tájékoztatunk, hogy az oldal moderált, a KARTHAGO zenekar fenntartja a jogot arra, hogy stílusában vagy tartalmában ide nem illő, sértő módon közzétett hozzászólásokat ne publikálja.


Név:
E-mail:
Bejegyzés:
Kérem, írja be a képen látható karaktereket:


Sziasztok !
Zalaegerszegről utaztunk a koncertre a lányommal, aki a Requiemen és az Apáink útján kívül nem sokat tudott a Karthagoról. Úgy láttam kicsit kétkedve fogadta a lelkesedésemet, hogy milyen szuper koncertre megyünk.
Persze én a régi dalokat torkom szakadtából üvöltöttem és néha-néha ránéztem a lányomra, hogy vajon tetszik-e neki a koncert. Azt láttam, hogy rázza a fejét, dobol a lábával, tapsol és mosolyog rám. Jelentem, van egy új rajongótok !
Köszönjük, hogy ZENÉLTEK !
Sziasztok Fiúk!
Szeretném megkérdezni,hogy mikor és melyik televíziós csatornán lesz látható a koncert , valamint azt,hogy a dvd-n kívül cd-n is megjelenik-e a jubileumi koncert anyaga?
Minden jót Nektek! Tomi

A Karthago válaszol:
Kedves Tomi XXII.kerület!

A Magyar Televízióban lesz látható a koncert, valószínűleg november végén, vagy december elején, még mi sem tudjuk pontosan, szerintünk a televíziósok sem...
A DVD is elkészül úgy év végére, de, hogy CD-t is adjunk ki-e a koncertről, azt még meggondoljuk, a kiadónktól is függ.

Üdvözlettel:

A KARTHAGO.
Fényképeket láthatunk a koncertről? És beszámolót?

A Karthago válaszol:
Kedves Robi!

Igen, ma (2009 október 06) jöttünk meg Egyiptomból, ahol közös nyaraláson pihentük ki az óriáskoncert, és a több hónapos előkészületeinek fáradalmait. Azonnal nekilátunk az új honlap befejezésének, reményeink szerint a hét végére már látható lesz. És sok-sok fotót is felteszünk a jubileumi koncertről, de találtok majd felvételeket a nyaralásról is.

Üdv: A KARTHAGO
Varga Ernőnek külön köszönet hogy tágította a látókörömet ezzel a NAGYON jó
jubileumi koncerttel ,ami A-Z-ig tökéletes volt :-))) ,gratulálok a csapatnak.....
Kedves Karthago tagok !
Nagyon sok boldog születésnapot kívánok nektek
és még tőbb nagyon sok síkert
hallottam hogy nagyon jól síkerült
a jubileumi koncerten
mert én csaknéhány felvételt
láttam a youtbe n
ennek az oldalnak is kívánok nagyon sok síkert
és ennek az oldal vezetőjének.
Tamás neked és a kedves családodnak erőt és egészséget
kívánok nektek.
Sziasztok Fiúk !

Csak csatlakozni tudok az előttem szólokhoz. Mind az új lemez, mind a jubileumi koncert fantasztikus. A koncert már sajnos "csak" múlt időben, de bizom benne, hogy együt ünnepelhetjük majd a 35., 40.... évfordulót is.

Hajrá
Fantasztikus volt a koncert. Tizennyolc évesként ez volt az első Karthago koncertem és remélem, nem az utolsó.
Írtam egy hosszabb beszámolót a koncertről, ha valakit érdekelne: http://rockozon.com/index.php?option=com_content&view=article&id=806:karthago-30-jubileumi-koncert&catid=26:magyar&Itemid=104
Kedves Elefántok!
Sajnálom, hogy a koncerten nem láthattalak Titeket, de az új lemez nagyon tetszik!!!
Köszi!!!!
Sziasztok Srácok!
Bevezetőben leszögezném nem tartozom azon táborba akiket lenyűgözött a jubileumi koncert.Sőt!
30 éves évfordulót ünnepeltetek,talán nem volt szerencsés ennyi új számot lejátszani egy ilyen jellegű koncerten.Én a Karthagóra voltam kiváncsi, a régi számokra-azokra amik miatt azok lettetek akik most vagytok-nem pedig az új albumra.Megjegyzem ezek a számok meglepően jók,de mégse ide valók.Ha elmegyek egy klubba,és ott hallom,tapsolok,mert tényleg szenzációsan szólnak! De nem itt és nem ekkor! Szervezzetek egy lemezbemutató koncertet és ott adjátok el az új lemezt!
Ha meg jubileumi koncertet szerveztek,játszatok olyan számokat,amire az emberek kiváncsiak és szívesen hallgatják. Csináljatok hangulatot,kellemes estét,hogy úgy menjünk haza,ez igen! ez fasza volt!
De ne arról szóljon,hogy növelni akarjátok a lemez eladások számát!
És még valami!
Tamás! Lényegesen szerényebben!
2-3 éve úgy lépsz fel a szinpadra,mintha az új lemezeteket aznap este szeretnéd eladni.
Hidd el,aki akarja,megveszi.
Én azért mentem el szombat este,mert egy élményre vártam,amire évek múlva is emlékszem majd.
Mást kaptam,de nem emlékezeteset.
Talán majd 5 év múlva azt írom ide: "Köszönöm Fiúk,fantasztikus volt! az este"
Továbbra is maradok őszinte rajongótok!
Zsolt

A Karthago válaszol:
Kedves Zsolt!

Nagyon örülünk a kritikának is!!!

Őszinték leszünk, sokat vitáztunk arról, mennyi új dalt tegyünk be a jubileumi koncert műsorába. Volt, aki többet akart, más kevesebbet. Összesen egyébként 24 dalt játszottunk el ebből 6, azaz hat dal szólt az új albumról. Azért ez szerintünk nem annyira sok, egy ilyen két és fél órás koncerten.
Azonkívül motivált minket az a gondolat, hogy semmiképpen ne gondolja valaki, hogy a KARTHAGO csak a múltjából kíván megélni, mint sok más rockbanda! Azért is csináltunk új lemezt, hogy megmutassuk, a KARTHAGOnak van mai hangja, vannak zenei és tartalmi ötletei, van mondanivalója a jelenről, a múltról, a jövőről, az aktuális dolgokról, magunkról, és a társadalomról is. Vannak zenei és kreatív terveink, találtunk egy kicsit másfajta hangzást, egy keményebb, tisztább, talán inkább letisztultabb zenei világot, ami mostantól jellemző lesz a KARTHAGO-ra.
Hogy új dalokat játszunk,azt lehet felfogni lemezreklámnak is, de azért azt bizonyára észrevetted, hogy ezeket inkább a kiadó intézi, rádiókban, televíziókban. Az, hogy mi koncerten bemutatjuk, -a koncert egy ötöd részében -, az új számainkat, ez nem éppen reklám. Ez nem más, mint hogy megmutassuk a közönségünknek, mit is dolgoztunk az elmúlt évben. És, -ahogyan a többségi reakciókból látni lehetett,- nagyon.nagyon bejöttek ezek az új dalok. Ez számunkra külön öröm, mert ebből is látszik, nem dolgoztunk hiába.
Csupán zárójelben: az AC/DC tavaszi budapesti koncertjén ugyancsak hat, azaz 6 új dalt játszott az új albumáról....

Ja, és ha megnézed a heti MAHASZ listát, immár második hete elsők vagyunk az új lemezzel!!!! Ez azért jelenthet valamit!
Amúgy sajnáljuk, ha Neked nem jelentett élményt a koncertünk, talán nem tudtál úgy feloldódni, mint a többi sok ezer ember szerencsére, ott, azon a szombat esti KARTHAGO jubileumon. Nekünk úgy tűnt, igen forró, és fantasztikus hangulat volt,reméljük erről a készülő TV műsor, és a DVD is tanúskodni fog.
Természetesen, nem lehet mindenkinek egyformán megfelelni, így tökéletesen tiszteletben tartjuk a véleményedet.

Emellett azért nem árt, ha elolvasod a többi levelet is, itt a honlapon.

Reméljük, -ahogyan Te is írtad -, majd legközelebb, ( ha lesz) jobban fogsz szórakozni.

Baráti üdvözlettel:

a KARTHAGO.
Kedves KARTHAGO Zenekar!
A jubileumi koncert egyszerűen fantasztikus volt, szavakat nem találok. Amikor elbúcsúztatok az Éjszaka vándora c. dal eljátszása után, csak álltam egy helyben és nem tudtam megszólalni annyira az előadás hatása alatt voltam. Gratulálok! Azt hiszem ez lesz az az egyik koncert amit még 50 év múlva is fogok emlegetni. Minden egyes eljátszott dal, minden egyes perc örökre bennem marad, és ezt Nektek köszönhetem. Remélem hamarosan ismét találkozhatok Veletek koncerten, mert tudom, hogy mindig baromi jó hangulatú bulikat adtok, és át akarom élni újra azt a varázst, amit a Sportarénában is átéltem.
Üdvözlettel: Sanyi, Debrecen
Ti vagytok az ÉLŐ CSODA!!!!!!! Akármelyik külföldi világsztár zenekart simán lekörözitek! Amit tegnap mutattatok a Sportarénában, az túl volt a világszínvonalon! Én a barátaimmal már sok nagy koncerten jártam, de a Karthago-hoz fogható zenekar egyszerűen nincs! Ott leszünk ezentúl mindenhol! Tamás hangja remek volt, Szigeti Feri gitárja úgy szólt, mint az állat, és úgy játszott, hogy mindenki lepadlózott. Gidó egyzserűen isteni úgy ahogy van, Kocsándi Miki a tökéletes dobos mintaképe, és Zéró bácsi is úgy dübörgött a basszuson, ahogy kell egy ilyen osztályon felüli rockbandában! Tökéletes produkció volt, nincs is rá jobb kifejezés. Nagyon szépen köszönjük Karthago, hogy ott lehettünk ezen az ünnepen! Maradjatok még sokáig így együtt barátságban, zenében és a közönség hatalmas szeretetében! Minden barátom nevében Csapó Sándor Budapestről.
Sziasztok Jubilálók!

'81-ben az első lemezetek megjelenésekor számomra, és biztos még sokan mások számára is valami új, átütő, egyedi stílusú zenével ajándékoztatok meg minket, melyet nem győztünk egyfolytában hallgatni az általános iskolában és otthon is, míg a szalagot meg nem ette a magnó, és míg az LP-t is újra meg nem kellett venni, mivel már a zenétől erősebb volt a recsegés. (Ezt jól meg is tromfoltátok a második lemezen lévő Recsegő
világgal.) Egyszóval a zenéből valami történelmi, misztikus és egyben pörgős hangzás jött le, mely a lemezborítóval és a mondanivalóval teljes összhangban volt. Sajnos az évek múltával a dübörgés erősen csitult, persze a '84 utáni időszakra gondolok, melyet a felnőtté válás (a melós gépszíj) tovább fokozott.
Mivel az utólagosan kiadott válogatáslemezekért sose voltam oda, ezért az időközben megjelent további lemezeitek nemigazán hozták vissza a korábbi érzéseket. Ezt a 2004-es lemez sem tudta pótolni, mivel a mostani 30-as jubileumi koncert hallatáig azt gondoltam erről is, hogy "csak" válogatás ez is.
Ekkor történt az áttörés, vagyis mikor a jegyirodában mondták (kb. szűk hónapja), hogy jubilálni fogtok az Arénában, rögtön tudtam, hogy ott a helyem. Körülnéztem a neten, hogy azóta mi történt veletek, és meglepődve vettem tudomásul a ValóságRock teljesértékűségét. Szerintem a koncertekre (legyen ez bármilyen) vétek elmenni készülés nélkül, hisz az esetleges sok ismeretlen nóta csökkenti a hangulat magasabb régiókba jutását. Tehát megszerezve a 2004-es számokat újra elkezdődött a végtelenített lejátszás
szindróma. A 2009-es számokat direkt nem akartam előre meghallgatni, hogy a koncert hangulatával megfűszerezve ismerkedjek meg velük.
Aztán a koncert előtt kb. két héttel, mikor Ti voltatok a sztárvendég a FábriShow-ban, őszintén szólva kicsit csalódtam a teljesítményen. Persze valószínűleg a nem tökéletes TV-s hangzás és keverés is rátett egy lapáttal, de az énekhangok egyszerűen "siralmasak" voltak a régi Önmagatokhoz képest. Mondva ezt úgy, hogy TTamás hangszíne és ereje, valamint a többieké is nagyon toppon volt anno. Azt azért nem állítom, hogy falsnak tűnt, de erősen rekedtes és "vérszegeny" volt a fénykorhoz képest. Na, mondom magamban, hogy fogják így a fiúk végigbírni a 2 órás koncertet, ha még 1 szám is ekkora probléma?
Ettől eltekintve, mégis rettenetesen vártam már a koncert napját, hogy újra én is düböröghessek belülről.

Végül eljött a nagy nap ideje, és a bátyámmal felspannolva felutaztunk megnézni Benneteket.
Sokat nem akarok a továbbiakban írni (csak a lényeget), de amit a koncerten letettetek a nagyérdemű elé, az abszolút "csoda" és fantasztikus volt. Számomra teljes hitelességgel visszahoztátok a 30 évvel ezelőtti színvonalat és hangulatot, melyet csak mindjobban fokozott az unplugged szekció, mikor szinte karnyújtásnyira kerültetek tőlünk. Tamás nemhiába mondta a koncert elején, hogy sokat gyakoroltatok a műsorra, mely valóban meglátszott a Fábris szerepléshez képest.

Mindent egybevéve nem győzök Köszönetet mondani Nektek, a technikusoknak és a szervezőknek (a gördülékeny és problémamentes levezénylésért) sokunk nevében, hogy megfiatalítottatok minket és biztos Magatokat is 30 évvel arra a pár órára.

Kívánom, hogy a 40-es jubileumotok is hasonló módon jöjjön össze!

Addig is minden jót, és még egyszer KÖSZÖNET!

Csaba, Nagykálló
Sziasztok rock őrületes elefántjai!!! Iszonyúan jó volt a tegnapi koncert, életem legszebb élménye és az új albumra nem találok szavakat!!!!IMÁDOM!!! Nem vagyok rocker és csak 17 éves de ti vagytok az egyik kedvenc zenekarom!!!
Puszi nektek simontornyáról!!!
Sziasztok!
Nagyon tetszett a 30 éves buli az Arénában!!!! Minden szuper volt, nagyon jó az új lemez is!
Kívánok nektek jó egészséget és további sikereket! Ne hagyjátok abba soha!!
Sziasztok Fiúk!
Köszönöm az elmúlt 30 évet és a tegnapi koncertet várom a 35. születésnapi koncertet:)Kívánok most jó pihenést és további jó egészséget az egész zenekarnak.
Tomi
Kedves Karthago zenekar!

Én már nyáron, a pécsi Rockmaratonos buli után nagyon vártam az Aréna koncertet!
Szívből gratulálok Nektek a 30. évfordulóhoz!
Nem véletlen, hogy így együtt megéltétek ezt a hosszú időt!
Mindannyian nagyon sokoldalú zenészek vagytok és egymás egyéniségét elfogadjátok, sőt igyekeztek ezt felhasználni a mzenekar érdekében!
A dalaitok időtállóak! Nem hiszem, hogy a mai ún. "divatzenekarok" bármelyik dalára így tombol még a közönség 30 év után is!"
A tegnapi koncerten nagyon tetszett, hogy megmutattátok a Bennetek rejlő tehetséget és változatos műsort állítottatok össze! Az unplugged rész is nagyon klassz volt!!!!!
Remélem, hogy még sok ilyen koncerten énekelhetek majd Veletek!
Még valami: külön gratulálok Kocsándi Miki-nek, elképesztő, hogy mennyire tud játszani a hangjával!!!!! Igaz, hogy van egy szólólemeze is????? Szivesen meghallgatnám!!!!
Sziasztok! Ott voltunk a mai Papp L. bulin, fergeteges volt! A koncertre elvittem 13 éves lányomat is, hogy lásson egy IGAZI IGÉNYES bulit. Nagyon tetszett neki (is).

Köszönjük a feledhetetlen élményt! Ha van rá lehetőség, szívesen fogadnék autogram kártyát...
Sziasztok!
Szorítok Nektek, hogy nagyon szuper legyen ez a hétvégi buli!
Sajnos nem tudok ott lenni, de sokat gondolok Rátok, nagyon jó a zenétek. Eddig még csak egyszer voltam koncerteteken, Balinkánál a motorostalálkozón. Nagy élmény volt!
Remélem lesz még rá alkalom, hogy lássalak Benneteket.
Úgy tudom, mentek hamarosan Egyiptomba, nagyon jó utat, sok szép élményt kívánok Nektek!
Szeretettel: Tücsök
Sziasztok Ormányosok!

Tegnap vehettem kézbe az Időtörést. És szavakat nem találok, annyira tetszik. Szerintem simán viszi az Év Rocklemeze címet, pedig azért idén már nem akármilyen munkák jelentek meg, pl.: P.Mobil (Mobileum), Lord (Szóljon a Lord), Edda művek (Átok és áldás).
Szóval tegnap óta csak az Időtörést hallgatom, és már alig várom a szombatot, hogy az Arénában újra feldübörögjenek az Elefántok és a Rock. Ott voltam a bogácsi koncerten és 100%-os volt a buli, ezek után biztos vagyok benne hogy az Aréna-koncert 200%-os lesz. Én ott leszek. Hajrá KARTHAGO!!! :)
Üdv: Sanyi, Debrecen
Sziasztok! Nagyon jó az új lemez!! További jó dübörgést!sok sikert a koncerthez! Üdv: Laci