2020.10.31.

Bízzunk a vírusjárvány legkésőbb 2021 tavaszi visszaszorulásában, és reménykedjünk a nyári nagy élő KARTHAGO koncertek megvalósulásában!

Mi HISZÜNK ebben és úgy tűnik már sokan mások is, hiszen...

2020.08.28.

 Augusztus 28.-án csodás és egyszeri élményt adunk a rajongóinknak! Egy klassz dunai sétahajón, a Sirona hajón ad akusztikus koncertet a KARTHAGO. Azt gondoljuk, egy meseszép sétahajózás Budapest...

2020.08.24.

 Túl vagyunk két teljesen különböző, de csodás koncerten. Szarvason az országban egyedülállóan különleges és szépséges Vízi színházban léptünk fel, 1.200 főnyi ülő, teljes teltházas közönség előtt...

Kiss Zoltán Zéro

Kiss Zoltán Zéro


Becenév:
Csillagszemű

Született:
1953.04.25Hangszer:
basszusgitár, gitár

Zenekarai:
Tűzkerék, Scampoló, Jam, Sprint, Óceán, Korál, Karthago

Gyerekkorom óta zenész, basszusgitáros szerettem volna lenni.

Úgy tűnt, hogy van hozzá tehetségem. Szorgalmasan gyakoroltam, így már 18 éves koromban Radics Bélával játszottam a Tűzkerékben. Ezután jött a Scampolo Faragó "Judy" Istvánnal, Bontovics Katival, majd Judyval és Komár Lacival megalakítottuk a Sprintet (akkor született a "Postakocsi" című dal). Ezután a Korálban játszottam Balázs Fecóval, Koncz Zsuzsát is kísértük. 1977-78-ban a Piramis hangkeverő technikusa voltam, de már nagyon hiányzott a zene, és azt gondoltam, ha nem találok magamnak egy nagylemezes zenekart, akkor külföldön fogok szerencsét próbálni. Itthon maradtam, mert 1979-ben megszületett a fiam, és megalakult a Karthago, amelynek ma is tagja vagyok.

Szerettünk volna még egy kislányt, de a feleségem, aki eredetileg vegyész, egy munkahelyi mérgezés következtében az ötödik hónapban elvetélt, majdnem meghalt, ennek következtében volt egy testen kívüli élménye.

1983. szeptemberében a Karthagoval életünk legnagyobb sikerét értük el, megnyertük Ausztriában a Villachi Nemzetközi Zenei Fesztivált. Amikor hazatértünk, akkor tudtam meg, hogy ugyanazon a napon, hajszál híján elveszítettem a feleségem. Ekkor kezdtünk el mindketten komolyan foglalkozni az élet mélyebb megismerésével, a nem látható világgal, amiről az óta már tudom, hogy nagyon is működik.

Közben sok emlékezetes dolog történt: Gidóval 1985-ben megcsináltuk a Fáraót, amit nagyon szerettem, de éhen haltunk, én pedig zenész barátaimmal kimentem nyugatra vendéglátózni. Norvégiában Nyugat-németországban és főként hajókon játszottunk, de már nagyon hiányzott a családom és hazajöttem.

Ezután jött a "Kisváros" c. tv filmsorozat (1993-2000 között), amelynek a zenéjét a KGB-vel (Kiss-Gidófalvy Band) szereztük. 1997-ben "Lábnyomok a parton" címmel saját szólólemezem is megjelent.

Feleségem ekkor már komolyan foglalkozott az asztrológiával, én pedig beleástam magam a numerológia (számmisztika) sok ezer éves tudományába. Barátainkkal indítottunk egy ingyenes Parapszichológiai, Ezoterikus és Spirituális Iskolát, ahol mindenki adta a tudását. Önzetlenül segítettünk az embereknek, én a numerológiával, feleségem Simonyi Éva pedig, mint asztrológus. Egy idő után már annyian kértek elemzést, hogy nem győztük, és egyre többen kérdezték, hol lehet a Pithagoraszi számmisztikát megtanulni. Akkor kezdtem el tanítani, és az óta a hivatásom a numerológia. 2008. augusztusában jelent meg "A Sorsunk a Számokban" című numerológiai ismeretterjesztő könyvem. www.kisszoltanzero.hu

Eközben a Karthago is működött (BS 1997, PECSA 2000.), de sajnos nem rendszeresen. Kb. 2004. óta viszont mindenki komolyan veszi az együtt zenélést, hiszen fantasztikus élmény egy ilyen szuper bandában játszani. A legfontosabb, hogy nem csak a koncerteken, hanem előtte és utána is borzasztóan jó a hangulat. Oda jutottunk, hogy együtt járunk nyaralni családostul. Nincs még egy ilyen zenekar! 30 év után!!!Kedvenc...

Énekes:
David Coverdale

Énekesnő:
Beyonce

Zenekar:
külföldi: Whitesnake
magyar: Karthago

Zenész:
külföldi: Eric Clapton
magyar: Gidófalvy Attila

Zene:
jazz-rock

Hobbi:
tenisz

Színész:
Robin Williams

Színésznő:
Angelina Jolie

Könyv:
Márai: Füveskönyv

Újság:
Elixír

Autó:
Opel

Film:
Volt egyszer egy vadnyugat

TV műsor:
National Geographic

TV-s személyiség:
Stohl András

Nőtípus:
nőies

Férfitípus:
férfias

Parfüm:
változó

Szín:
kék

Sportág:
tenisz

Sportoló:
Puskás Öcsi

Ország:
Magyarország

Város:
Budapest

Étel:
sertéscsülök pékné módra

Ital:
jóféle vörösbor

Ruhadarab:
ami laza

Vendéglő:
otthon

Kedvenc Karthago dal:
30 év után

Kedvenc lemez:
Időtörés

Mivel foglalkozna ha nem zenélne:
numerológiával, asztrológiával