2020.10.31.

Bízzunk a vírusjárvány legkésőbb 2021 tavaszi visszaszorulásában, és reménykedjünk a nyári nagy élő KARTHAGO koncertek megvalósulásában!

Mi HISZÜNK ebben és úgy tűnik már sokan mások is, hiszen...

2020.08.28.

 Augusztus 28.-án csodás és egyszeri élményt adunk a rajongóinknak! Egy klassz dunai sétahajón, a Sirona hajón ad akusztikus koncertet a KARTHAGO. Azt gondoljuk, egy meseszép sétahajózás Budapest...

2020.08.24.

 Túl vagyunk két teljesen különböző, de csodás koncerten. Szarvason az országban egyedülállóan különleges és szépséges Vízi színházban léptünk fel, 1.200 főnyi ülő, teljes teltházas közönség előtt...

Kocsándi Miklós

Kocsándi Miklós


Becenév:
Mikky manó

Született:
Kortalan, öröktől fogva létezőHangszer:
dob, gitárok

Zenekarai:
Folt, Napsugár, S.O.S, Karthago, 100 Folk Celsius

"Kocsándi Mikivel először a "Bekapcsol a bosszantógép" című musical kapcsán találkoztam, mint az S.O.S. együttes dobosával. Nagyon tetszett, hogy egy dobos énekel és nem is akárhogy. Nekünk a 100 Folk Celsiusnak még nem volt dobosunk, de akkor kezdtünk azon gondolkodni, hogy eltérünk a hagyományos bluegrass felállástól és dobost keresünk. Miki kapóra jött, mert minden kritériumnak megfelelt, jól dobolt, jól énekelt és neki is eggyel kevesebb kereke volt, mint a zenekar többi tagjának. Ez alatt azt értem, hogy "jó fej" volt, jó volt a humora, élvezet volt vele együtt eltölteni az időt, ami nálunk fontos volt, hiszen annak idején éjjel-nappal együtt voltunk. Sajnos túl sokáig morfondíroztunk ezen a döntésen és Szigeti Feri elvitte őt a Karthagoba. Úgy döntöttünk, hogy "megvárjuk", ha addig kibírtuk dobos nélkül, még egy kis időt kibírunk. Nem kerestünk mást, én tudtam, hogy Ő lesz a mi emberünk.

A várakozás kicsit hosszúra sikerült, hiszen a Karthago sikeres, elismert zenekar lett, de egyszer mégis csak eljött a mi időnk!

Elkezdődött Miki 100 Folk-os élete, ami a mai napig tart.
A zenekar zenéje és hangulata is megváltozott Miki érkeztével. A zenénk kicsit keményebb lett, a vokálunk erősebb (talán a legerősebb!), a hangulat vidámabb, hiszen még nem beszéltem Miki egyik legjobb "hangszeréről" a humoráról. "Hát ez nem normális!", mondtuk sokszor, mikor végigröhögtük Budapest-Nyíregyháza útvonalat oda-vissza. Nagyon sokat játszottunk abban az időben, és fontos volt, hogy a színpadon kívül is jól érezzük magunkat.

Azután elkezdődött a "lemezgyártás". Szinte minden évben csináltunk új lemezt, hol a gyerekeknek, hol a felnőtteknek. Ezeknél derültek ki az ő rejtett adottságai is, amiről mi addig nem tudtunk. Jó dolgokat írt és kitűnő ötletei voltak a stúdiófelvételeknél.

A színpadképünk is megváltozott, hiszen az öt cowboyhoz most jött egy "indián", amit ki is használtunk, hiszen egy darabig tolldísszel a fején dobolt. Emlékszem egyszer, amikor az USA-ban egy apacs indián rezervátumban épült casinóban játszottunk, a helyi apacsok csak néztek, mert ilyen indiánt még nem láttak, aki dobol, énekel és még egy furcsa ismeretlen "indián"-nyelven is beszél.

Kevesen tudják Mikiről, hogy gitározik is, hiszen mindig olyan zenekarban játszott, ahol megvoltak a gitárosok. Ez nálunk is így van, de sok lemezen az ő keze is benne van a gitárjátékokban.

Bár nem 100 Folkos történet, de nem hagyhatom ki az önálló lemezét, ami a mai napig a kedvenc lemezeim közé tartozik. Büszke vagyok rá, hogy én állíthattam össze a dalok sorrendjét.

Sokszor kaptam tőle dicséretet zenekarvezetőként, de legérdekesebben Miki fia (kb. 5 évesen) a kis Miki fogalmazott egyszer a stúdióban, mikor éppen szokás szerint veszekedtünk valamin. Nem bírta tovább és ránk kiabált, "Csönd legyen! Imi bácsi, nagy bácsi, ő a zenekarvezető, az van, amit ő mond!"

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy Miki bácsi is nagy bácsi!"

 

Littvay Imre bácsi

 

Megjegyzés:
A magam részéről, anélkül, hogy különösen dicsérgetném itt a saját honlapunkon Kocsándi Mikit, teljesen egyetértek Littvay Imre bácsival abban, hogy a mi közös Mikky-nk kiváló muzsikus, abszolút és kivételes zenei tehetség. Soha nem szeretnék olyan zenekarban játszani, amelyben Ő nincs benne, mert a vele való zenélés minden másodperce élmény, és élvezet. Kedves és kellemes partner, a világ legmegbízhatóbb zenekari tagja, mind a zenélésben, mind a munkában, sőt a szabadidőben is!

A véleménye mindig fontos számomra, az értékítéleteire pedig érdemes odafigyelni. Kiváló ízlése van, és biztos érzékkel igazodik el a zene, különösen a rockzene világában.

Boldog és büszke vagyok, hogy vele muzsikálhatok sok-sok éve. Nagyon remélem, még jó sokáig....

Szigeti Ferenc

 Kedvenc...

Énekes:
David Coverdale

Énekesnő:
Anastacia

Zenekar:
külföldi: Queen
magyar: sok van, ki ezért, ki azért! meg mi!

Zenész:
külföldi: Eric Clapton (ebből is sok van!)
magyar: Gidó

Zene:
rock,west-coast

Hobbi:
Gitár Pont Hangszerbolt
Színész:
Sylvester Stallone

Színésznő:
Bencze Ilona

Könyv:
Oroszlánkölykök (Irwin Shaw)

Újság:
Rakéta regény újság (bizony volt ilyen,remek volt!)

Autó:
Hummer

Film:
Cápa

TV műsor:
Hogyan készül?

TV-s személyiség:
Jamie Oliver

Nőtípus:
Gabi

Férfitípus:
Én

Parfüm:
Anti Tunafish :)

Szín:
piros

Sportág:
forma 1

Sportoló:
Button

Ország:
Canada

Város:
Vancouver

Étel:
spagetti ala bolonése,
nameg a pörkölt nokedlivel, ubi sali!

Ital:
cola (néha egy kis miller sör)

Ruhadarab:
farmer

Vendéglő:
Sramli Csárda

Kedvenc Karthago dal:
Az álmodozó

Kedvenc lemez:
Időtörés

Mivel foglalkozna ha nem zenélne:
feltámadás