május 01. szerda 19:00
Tiszaeszlár, Ádám kert nagyszínpad
május 11. szombat 18:00
Győr, Majális tér


2024.03.30.
MÁR LÁTHATÓ A KONCERTMENÜBEN A "KARTHAGO 45 ÉV" c. ORSZÁGOS TURNÉ első, - MÁJUS-JÚNIUSI - ÁLLOMÁSAI!!!
2023.09.04.

 Négyezer rajongó volt szombat este Kaposváron a KARTHAGO koncerten!! Óriási koncert volt, fergeteges hangulat és a dübörgő, minőségi rockzene!!! Nézd meg alább a panorámaképet és kattints rá,...

2023.08.27.

 

 Köszönjük Dunapataj, köszönjük Pirates Family MC. motoros klub találkozójának a meghívást! Csodás, igazi forró nyári este volt, dübörgő motorokkal és őrületes rockzenéval! Motorosoknak...

Kocsándi Miklós

Kocsándi Miklós


Becenév:
Mikky manó

Született:
Kortalan, öröktől fogva létezőHangszer:
dob, gitárok

Zenekarai:
Folt, Napsugár, S.O.S, Karthago, 100 Folk Celsius

"Kocsándi Mikivel először a "Bekapcsol a bosszantógép" című musical kapcsán találkoztam, mint az S.O.S. együttes dobosával. Nagyon tetszett, hogy egy dobos énekel és nem is akárhogy. Nekünk a 100 Folk Celsiusnak még nem volt dobosunk, de akkor kezdtünk azon gondolkodni, hogy eltérünk a hagyományos bluegrass felállástól és dobost keresünk. Miki kapóra jött, mert minden kritériumnak megfelelt, jól dobolt, jól énekelt és neki is eggyel kevesebb kereke volt, mint a zenekar többi tagjának. Ez alatt azt értem, hogy "jó fej" volt, jó volt a humora, élvezet volt vele együtt eltölteni az időt, ami nálunk fontos volt, hiszen annak idején éjjel-nappal együtt voltunk. Sajnos túl sokáig morfondíroztunk ezen a döntésen és Szigeti Feri elvitte őt a Karthagoba. Úgy döntöttünk, hogy "megvárjuk", ha addig kibírtuk dobos nélkül, még egy kis időt kibírunk. Nem kerestünk mást, én tudtam, hogy Ő lesz a mi emberünk.

A várakozás kicsit hosszúra sikerült, hiszen a Karthago sikeres, elismert zenekar lett, de egyszer mégis csak eljött a mi időnk!

Elkezdődött Miki 100 Folk-os élete, ami a mai napig tart.
A zenekar zenéje és hangulata is megváltozott Miki érkeztével. A zenénk kicsit keményebb lett, a vokálunk erősebb (talán a legerősebb!), a hangulat vidámabb, hiszen még nem beszéltem Miki egyik legjobb "hangszeréről" a humoráról. "Hát ez nem normális!", mondtuk sokszor, mikor végigröhögtük Budapest-Nyíregyháza útvonalat oda-vissza. Nagyon sokat játszottunk abban az időben, és fontos volt, hogy a színpadon kívül is jól érezzük magunkat.

Azután elkezdődött a "lemezgyártás". Szinte minden évben csináltunk új lemezt, hol a gyerekeknek, hol a felnőtteknek. Ezeknél derültek ki az ő rejtett adottságai is, amiről mi addig nem tudtunk. Jó dolgokat írt és kitűnő ötletei voltak a stúdiófelvételeknél.

A színpadképünk is megváltozott, hiszen az öt cowboyhoz most jött egy "indián", amit ki is használtunk, hiszen egy darabig tolldísszel a fején dobolt. Emlékszem egyszer, amikor az USA-ban egy apacs indián rezervátumban épült casinóban játszottunk, a helyi apacsok csak néztek, mert ilyen indiánt még nem láttak, aki dobol, énekel és még egy furcsa ismeretlen "indián"-nyelven is beszél.

Kevesen tudják Mikiről, hogy gitározik is, hiszen mindig olyan zenekarban játszott, ahol megvoltak a gitárosok. Ez nálunk is így van, de sok lemezen az ő keze is benne van a gitárjátékokban.

Bár nem 100 Folkos történet, de nem hagyhatom ki az önálló lemezét, ami a mai napig a kedvenc lemezeim közé tartozik. Büszke vagyok rá, hogy én állíthattam össze a dalok sorrendjét.

Sokszor kaptam tőle dicséretet zenekarvezetőként, de legérdekesebben Miki fia (kb. 5 évesen) a kis Miki fogalmazott egyszer a stúdióban, mikor éppen szokás szerint veszekedtünk valamin. Nem bírta tovább és ránk kiabált, "Csönd legyen! Imi bácsi, nagy bácsi, ő a zenekarvezető, az van, amit ő mond!"

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy Miki bácsi is nagy bácsi!"

 

Littvay Imre bácsi

 

Megjegyzés:
A magam részéről, anélkül, hogy különösen dicsérgetném itt a saját honlapunkon Kocsándi Mikit, teljesen egyetértek Littvay Imre bácsival abban, hogy a mi közös Mikky-nk kiváló muzsikus, abszolút és kivételes zenei tehetség. Soha nem szeretnék olyan zenekarban játszani, amelyben Ő nincs benne, mert a vele való zenélés minden másodperce élmény, és élvezet. Kedves és kellemes partner, a világ legmegbízhatóbb zenekari tagja, mind a zenélésben, mind a munkában, sőt a szabadidőben is!

A véleménye mindig fontos számomra, az értékítéleteire pedig érdemes odafigyelni. Kiváló ízlése van, és biztos érzékkel igazodik el a zene, különösen a rockzene világában.

Boldog és büszke vagyok, hogy vele muzsikálhatok sok-sok éve. Nagyon remélem, még jó sokáig....

Szigeti Ferenc

 Kedvenc...

Énekes:
David Coverdale

Énekesnő:
Anastacia

Zenekar:
külföldi: Queen
magyar: sok van, ki ezért, ki azért! meg mi!

Zenész:
külföldi: Eric Clapton (ebből is sok van!)
magyar: Gidó

Zene:
rock,west-coast

Hobbi:
Gitár Pont Hangszerbolt
Színész:
Sylvester Stallone

Színésznő:
Bencze Ilona

Könyv:
Oroszlánkölykök (Irwin Shaw)

Újság:
Rakéta regény újság (bizony volt ilyen,remek volt!)

Autó:
Hummer

Film:
Cápa

TV műsor:
Hogyan készül?

TV-s személyiség:
Jamie Oliver

Nőtípus:
Gabi

Férfitípus:
Én

Parfüm:
Anti Tunafish :)

Szín:
piros

Sportág:
forma 1

Sportoló:
Button

Ország:
Canada

Város:
Vancouver

Étel:
spagetti ala bolonése,
nameg a pörkölt nokedlivel, ubi sali!

Ital:
cola (néha egy kis miller sör)

Ruhadarab:
farmer

Vendéglő:
Sramli Csárda

Kedvenc Karthago dal:
Az álmodozó

Kedvenc lemez:
Időtörés

Mivel foglalkozna ha nem zenélne:
feltámadás